Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus muotoutuivat keramiikaksi – savi sai muotoja Hattulan alakoulujen kuudesluokkalaisten työpajoissa

Hattulan alakoulujen kuudesluokkalaiset ovat miettineet keramiikkatyöpajoissa muun muassa omaa menneisyyttään, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Syyskuun ajan Hattulan alakouluissa on järjestetty keramiikkapajoja kuudesluokkalaisille. Niitä on ohjannut kuvataiteilija (YAMK), keraamikko (AMK) ja kulttuurialan opettaja (AmO) Piela Auvinen .

Tänä vuonna Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx on tarjonnut kaikille kuudesluokkalaisille Auvisen suunnitteleman kokonaisuuden, jossa he ovat pohtineet omaa menneisyyttään, nykyhetkeä ja tulevaisuuttaan, mitä tärkeitä asioita ne ovat sisältäneet sekä mitä haaveita on tulevaisuuteen liittyen.

Pajoja on järjestetty tänä vuonna muillakin luokka-asteilla kuin vain kuudensilla.

Kovassa suosiossa ovat olleet kokonaisuudet, joissa on mietitty empatiaa ja toisen huomioon ottamista sekä pohdittu minkälainen on hyvä ihminen.

Tänä vuonna suosiota sai myös 3.-4.-luokkalaisille suunnattu eläinten suojeluun liittyvä kokonaisuus, jossa oppilaat miettivät eläinten tuntemaa kipua ja miten sen tunnistaa. Monelle on tullut yllätyksenä, että esimerkiksi kaikki nisäkkäät tuntevat kipua hyvin samalla tavalla kuin ihminen.

Pajat ovat herättäneet paljon keskustelua oppilaiden kesken.

– Olen onnellinen, kun saan suunnitella itsellenikin tärkeitä aihesisältöjä ja opettaa niitä. Huomaan usein, että aiheet ovat erittäin tärkeitä ja tarpeellisia keskustella, vaikka niitä olisi käytykin jo aikaisemmin läpi. Yhteisen pohdinnan jälkeen savityön suunnittelu sekä lopullinen toteutus tietyllä tapaa konkretisoivat keskustelun ja parhaimmillaan ovat pysyvä muistijälki siitä. Tietyt aiheet eivät vanhene koskaan, vaan ne ovat vuodesta toiseen tärkeitä, Auvinen toteaa tiedotteessa.

Piela Auvinen valmistui tämän vuoden keväällä ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta kuvataiteilijaksi, mutta hänen tarkoituksenaan on jatkaa opintoja erityispedagogiikan puolella ja opiskella kokonaisuuksia sosiologian sekä psykologian sisällöistä.

Keramiikkapajat ovat osa seudullisesta lastenkulttuurin yhteistyöstä, jossa mukana ovat Hattula, Janakkala ja Hämeenlinna. Pajat linkittyvät Hattulan Kulttuuripolkuun. Toimintaa koordinoi Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx.