Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentokone päätyi laguuniin Mikronesiassa – kyljen reiästä tuli vettä sisään matkustamoon

Kaikki 47 ihmistä selvisivät hengissä, kun heitä kuljettanut Air Niuginin lentokone päätyi mereen juuri ennen kuin sen piti laskeutua kiitoradalle Mikronesiassa Tyynellämerellä.

36 matkustajaa ja 11 henkilökuntaan kuuluvaa pelastettiin maihin pienillä veneillä. – Sen (kone) piti laskeutua, mutta sen sijaan lento jäi lähes 140 metriä liian lyhyeksi ja kone päätyi mereen, kertoi Reutersille Chuukin lentokentän johtaja Jimmy Emilio Wenossa Mikronesiassa.

– Emme tiedä, mitä tapahtui.

Lentokone Boeing 737-800 painui laguuniin, joka ympäröi pientä saarta, perjantaiyönä Suomen aikaa.

Kaikki koneessa olleet vietiin sairaalaan. Kahdeksan joutui jäämään hoitoon, heistä neljä on vakavasti loukkaantunut.

Vettä sisään koneen kyljestä

– Luulin, että laskeuduimme kovaa. Sitten näin koneen kyljessä reiän, josta tuli vettä sisään, kertoi matkustaja Bill Jaynes Reutersin mukaan.

Jaynes kertoi kokemuksistaan videolla paikallisen Pacific Daily Newsin verkkosivuilla.

Jaynes kertoi, että vesi nousi matkustamossa vyötäröön asti ennen kuin pelastushenkilökunta saapui paikalle.

Paikalta julkaistuissa kuvissa näkyy puolittain uponnut lentokone, jonka ympärillä on lukuisia pieniä veneitä. Sellaisen julkaisi Twitterissä muun muassa Uuden-Seelannin yleisradioyhtiö RNZ.

Air Niugini, joka on Papua-Uusi-Guinean kansallinen lentoyhtiö, sanoi lausunnossaan, että laskeutumisen aikaan “sää oli hyvin huono, satoi rankasti ja näkyvyys oli huono”.

Papua-Uusi-Guinean onnettomuustutkintaviranomaisten tutkijat lentävät paikalle niin pian kuin mahdollista ottamaan selvää, mitä tapahtui.

Vuonna 2013 Indonesiassa matkustajakone päätyi laskeutumaan matalaan veteen. Kaikki 101 matkustajaa pelastettiin veneillä.