Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesian maanjäristyksessä kuollut yli 1200 ihmistä – Aika on loppumassa loukkuun jääneiden pelastamisessa

Reutersin mukaan viranomaiset pelkäävät, että kuolleiden määrä nousee vielä huomattavasti, koska suurin osa vainajista on löytynyt pienestä Palun kaupungista.

Indonesiassa perjantaina sattuneessa maanjäristyksessä ja sen jälkeen aiheutuneessa tsunamissa on menehtynyt 1234 ihmistä. Reuters kertoo, että aika on loppumassa loukkuun jääneiden pelastamiseksi.

Ihmisiä jäi loukkuun romahtaneisiin rakennuksiin järistyksen seurauksena esimerkiksi Sulawesin saarella sijaitsevassa Palussa. Pelastustyöt ovat edenneet hitaasti romahtaneiden rakennusten raunioissa. Kaupunkiin iski 7,5 magnitudin järistyksen jälkeen kuuden metrin korkuinen aalto.

Reutersin mukaan viranomaiset pelkäävät, että kuolleiden määrä nousee vielä huomattavasti, koska suurin osa vainajista on löytynyt 1500 kilometrin päässä Jakartasta koiliseen sijaitsevasta pienestä Palun kaupungista.

Pelastajat ovat siirtyneet syrjäseuduille, jotka ovat olleet ilman viestiyhteyksiä yli kolme päivää. Yhteydet ovat olleet poikki esimerkiksi Palun pohjoispuolella sijaitsevaan Donggalaan, jossa asuu 300 000 ihmistä. “Toivomme, että uhrien määrä ei nouse” Presidentti Joko Widodon teki toisen vierailunsa katastrofialueelle keskiviikkona. Hän vieraili alueella ensimmäisen kerran kaksi päivää maanjäristyksen jälkeen.

Ainakin seitsemän rahtikonetta saapui Palun lentokentälle varhain keskiviikkoaamuna kuljettaen mukaan tonneittain apuvälineitä, jotka oli koristeltu punaisin ja valkoisin kansallisvärein ja stanssattu presidentin virallisella sinetillä: ”Apua Indonesian presidentiltä”. Viranomaisia edustanut Sutopo Purwo Nugroho sanoi myöhään tiistai-iltana, että pelastajat ovat saavuttaneet kaikki pahiten vahingoittuneet alueet, joiden asukasmäärä on yhteensä 1,4 miljoonaa ihmistä. Nugroho ei kuitenkaan antanut arviota alueiden uhrimääristä.

– Toivomme, että uhrien määrä ei nouse. Olemme jatkamassa pelastusoperaatiota, mutta juuri nyt tiimi taistelee aikaa vastaan, Nugroho sanoi Reutersille.