Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Sdp:n suosiossa yllätysnousu kannatuskyselyssä

Taloustutkimuksen mittauksen mukaan Sdp:n kannatus on noussut 2,3 prosenttiyksikköä aiemmasta mittauksesta. Vihreiden kannatuksesta on hävinnyt yksi prosenttiyksikkö kuukaudessa.

Sosiaalidemokraatteja äänestäisi 22,6 prosenttia kansalaisista, mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Kokoomus saisi vastaavasti 18,9 ja keskusta 17,6 prosenttia äänistä.

Tiedot käyvät ilmi Ylen Taloustutkimuksella teettämästä puolueiden kannatusmittauksesta. Sdp:n kannatus on noussut 2,3 prosenttiyksikkö aiemmasta mittauksesta.

Vihreitä äänestäisi mittauksen mukaan 11,6 prosenttia vastaajista. Vihreiden kannatuksesta hävisi Ylen mukaan yksi prosenttiyksikkö kuukaudessa.

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat lähellä toisiaan kannatusmittauksen viidennellä sijalla. Vasemmistoliittoa kannatti 9,8 prosenttia ja perussuomalaisia 9,3 prosenttia vastaajista. Vasemmistoliitto nosti kannatustaan aiempaan verrattuna 0,7 prosenttiyksikköä ja ohitti perussuomalaiset.

“Konflikti päällä” Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja arvioi Ylelle, että hallituksen aikeet heikentää pienten yritysten työntekijöiden irtisanomissuojaa ovat vaikuttaneet SDP:n ja muiden vasemmistopuolueiden kannatukseen.

– Kun SDP nousi alkuvuodesta suurimmaksi puolueeksi, puhuttiin aktiivimallista. Nyt ammattiyhdistysliikkeellä ja hallituksella on jälleen konflikti päällä, joten se auttaa sosiaalidemokraatteja, Turja sanoo Ylen haastattelussa.

Kristillisdemokraattien kannatus oli mittauksessa 4,1, Rkp:n 3,7 ja sinisten 1,1 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli kannatusmittausta varten 2415 ihmistä puhelimitse. Heistä 1394 ilmoitti oman puoluekantansa. Kysely tehtiin syys-lokakuussa.