Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies yritti sytyttää naapurinsa asunnon tuleen postilaatikon kautta - vangittiin epäiltynä tapon ja tuhotyön yrityksestä

Tekijäksi epäilty vangittiin torstaina.

Hämeen poliisilla on tutkittavanaan epäilty tapon yritys ja tuhotyön yritys, josta on tänään torstaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vangittu heinolalainen 26-vuotias mies todennäköisin syin epäiltynä.

Miehen epäillään yrittäneen viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sytyttää samassa kerrostalossa asuvan toisen miehen asunnon tuleen kerrostaloasunnon oven postiluukun kautta.

Asunnon postiluukusta oli pudotettu asuntoon kasa palavaa materiaalia, joka oli kasteltu palamista edistävällä nesteellä. Tuon jälkeen kasan päälle oli pudotettu palavaa paperia.

Asunnossaan nukkumassa ollut mies oli yöllä havahtunut ulko-oveltaan tuleviin ääniin. Eteiseen mentyään huoneiston asukas oli havainnut alkavan tulipalon ja ryhtynyt sammuttamaan paloa. Asukas sai tulen sammutettua. Hän ei saanut fyysisiä vammoja. Nopean sammutuksen ansiosta asunnolle ei ehtinyt syntyä mainittavimpia vahinkoja.

Samassa kerrostalossa on useita asuinhuoneistoja, joten levitessään palo olisi saattanut useita ihmisiä hengenvaaraan.

Poliisi otti maanantaiaamuna rikoksesta epäiltynä kiinni samassa talossa asuvan epäillyn. Alustavassa selvityksessä tapahtuneelle rikokselle ei ole löytynyt minkäänlaista todellisuuteen perustuvaa motiivia. Asianomistaja ei kertomansa mukaan edes ole ollut tekemissä epäiltynä olevan naapurinsa kanssa tai riitautunut muutenkaan kenenkään kanssa.