Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapset pääsevät jälleen mukaan työpaikoille – Teemapäivää vietetään marraskuussa

Teemapäivä voi sisältää esimerkiksi yhteisen esittelytilaisuuden, tutustumiskierroksia tai toimialaan liittyvää toiminnallista ohjelmaa.

Marraskuussa vietetään jälleen Lapsi mukaan töihin -teemapäivää. Päivän aikana lapsen ei ole tarkoitus tehdä varsinaista työtä, eikä päivän tarvitse kestää koko työpäivää. Teemapäivästä kertoo tiedotteessaan lapsiasiavaltuutettu.

Päivä järjestetään 23. marraskuuta ja se voi sisältää esimerkiksi yhteisen esittelytilaisuuden, tutustumiskierroksia tai toimialaan liittyvää toiminnallista ohjelmaa. Lapsiasiavaltuutetun, Lastensuojelun Keskusliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyössä järjestämää päivää vietetään nyt kolmatta kertaa. – Olen ministerinä edistänyt Lapsi mukaan töihin -päivän järjestämistä jo useampana vuonna, ja toivoisin tämän perinteen jatkuvan myös tulevilla työministereillä. Lapselle on tärkeää nähdä, missä vanhemmat työskentelevät ja mitä vanhempien työ on, sanoo tiedotteessa työministeri Jari Lindström (sin).

Järjestäjien mukaan lapsia on otettu mukaan aiempien päivien aikana töihin vähintään sadoilla työpaikoilla ympäri Suomen. Osallistujien joukossa aiempina vuosina ovat olleet muun muassa Helsingin kaupunki, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Hotelli Helka sekä useat ministeriöt.