Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armeijoiden ylijäämävaatteet kiinnostavat kaupunkisissejä: "Nämä ovat vaarallisia tuotteita, monet sortuvat 20 vuotta kestäviin heräteostoksiin"

Armeijoiden ylijäämävaatteet kelpaavat monenlaisille kuluttajille. Euroopan suurimmaksi armeijavarusteiden ylijäämämyymäläksi kasvanut Varusteleka toi kiertävän konttimyymälänsä Hämeenlinnan torille.

Harvoissa vaatteissa yhdistyvät halpuus, kestävyys, muodikkuus ja käytännöllisyys.

Armeijoiden ylijäämävaatteet ovat tässä onnistuneet: niitä käyttävät niin muodikkaat cityhipsterit, luonnonpuistoja koluavat retkeilijät kuin vaateostoksia kammoksuvat pieruverkkarimiehetkin. Hämeenlinnassa on jo pitkään ollut peräti kaksi armeijatavaraan erikoistunutta myymälää: Puolustusvoimien poistamaa tavaraa myyvä SA-kauppa Harvialantiellä ja linnan kupeessa sijaitseva, Etelä-Hämeen reserviläispiirin pitämä Etulinja-myymälä. Kun Etulinjaa pitävän yhdistyksen toiminnanjohtajalta Reima Lundbergilta kysyy, mikä “inttivaatteissa” houkuttelee, vastaus tulee kuin tykin piipusta.

– Ne ovat erittäin kestäviä ja laadukkaita, päinvastoin kuin useimmat muotivaatteet. SA-kaupan myymälänhoitaja Annika Onnela on samalla linjalla.

– Todella monet sanovat, että tämä meidän myymälämme on vaarallinen kauppa. Täältä tulee niin helposti tehtyä heräteostoksia.

Ja nämä heräteostokset todellakin kestävät, Onnela huomauttaa.

– Esimerkiksi Puolustusvoimien käytöstä poistamia M62-mallin maastopukuja menee kaupaksi paljon, mutta ei kaikkia saada varmaan koskaan myytyä. Puku säilyy käyttökelpoisena 20 vuotta.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kuvaus ja editointi: Lauri Seppänen.

Tällä viikolla Hämeenlinnaan rynnäköi alallaan Euroopan suurimmaksi myymäläksi kasvanut Varusteleka, joka on poikkeuksellisen räväkällä mainonnalla ollut osaltaan nostamassa inttivaatteet entistä suositummaksi. Yrityksen konttimyymälä seisoo torilla vielä lauantaina.

Varusteleka on panostanut voimakkaasti myös omiin armeija- ja erähenkisiin vaatemalleihinsa. Tähän on kannustanut paitsi halu tehdä entistä käyttökelpoisempia ja eettisesti kestäviä tuotteita myös asiakaskunnan uskollisuus. – Asiakkaillamme tuppaa jo olemaan kaikenlaista, joten meidän pitää käyttää hieman mielikuvitustakin, jotta voimme tarjota uusia kiinnostavia tuotteita, konttimyymälän Laura Lepistö kertoo.

Nykyään armeijoiden ylijäämävaatteita löytyy myös naisten mitoissa ja muodoissa. – Euroopassa armeijoissa on ollut naisia jo niin pitkään, että poistoina tulee myös naisten mittojen mukaan valmistettuja ja leikattuja takkeja ja housuja, kertoo Etulinjan Reima Lundberg. HäSa