Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asemanrannan taidekilpailun voitti teos, jossa teräskehä pyörii ja tammi kasvaa

Asemanrannan taidekilpailun voitti Johanna Ropen teos, jossa yhdistyvät teräs, puu ja liike.

Palkintolautakunta oli päätöksessään yksimielinen, kun se valitsi Asemanrannan yleisen taidekilpailun 2. vaiheen voittajan. Ensimmäisen palkinnon sai Päivän peili , jonka on suunnitellut helsinkiläinen Johanna Rope . Lue myös: Asemanrannan taiteeseen varataan mehevä potti rahaa – 10 vuodessa rakennusyhtiöiltä ja rakennuttajilta kertyy 645 000 euroa Rope opettaa Aalto-yliopistossa arkkitehtuuria. Hänen avustajaryhmäänsä kuuluvat Mikko Liski , Tomi Moisio , Eva Lamppu , Soile Heikkinen , Jukka Merta ja Erkki Rope .

Voittanut teos koostuu kahden pylvään varassa seisovasta suuresta, pyöreästä teräskehästä ja sen viereen istutetusta tammesta.

Rope kertoo tutustuneensa Asemanrannan alueen historiaan monenlaisten lähteiden kautta, mm. lukemalla Vexi Salmen muistelmat ja katsomalla vanhoja mainosfilmejä.

– Ehkä kehä on kaiku vanhasta Mensan tehtaan kellosta, sanoo Rope.

Teräskehä pyörii akselinsa ympäri kerran tunnissa, luoden erilaisia varjoja eri vuorokauden- ja vuodenaikoina.

– Teräskehässä ei ole mitään sattumanvaraista, kun taas tammen oksien ja lehtien liike muuttuu tuulen ja sään vaikutuksesta.

Lue myös: Asemanrannan somessa kohuttuja taiderahoja ei vielä ole olemassa Toisen palkinnon taidekilpailussa sai Jarmo Mäkilä teoksella Väärän kuninkaan päivä ja kolmannen palkinnon Atte Mattilan ja Tuomas Helinin Ruudus . Lunastuspalkinnon sai Jani Rättyä teoksella Apostoli .

Kilpailun jury kehui töiden tasoa korkeaksi. – Ehdokkaat olivat hyvin omanlaisia ja erilaisia, uutta luoviakin, luonnehtii projektipäällikkö Marjukka Korhonen . Kilpailuun osallistui yli sata teosluonnosta, jotka olivat tykättävinä Hämeenlinnan kaupungilla Facebookissa viime keväänä. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Tuubilla tavataan , jonka olivat tehneet Simo Kaarsalo , Tiina Leppänen , Helena Laine , Marketta Mäkinen ja avustaja Eero Kaarsalo .

Kilpailun toiseen vaiheeseen edenneiden kuuden työn pienoismallit ovat nähtävissä Museo Skogsterin seminaaritila Andersissa 21. lokakuuta asti. Kaupungilla on nyt vuosi aikaa tehdä tilaus Päivään peili-teoksesta. HÄSA

Uutista on päivitetty 23.10.2018. Uutisesta on poistettu vahingossa joukkoon joutunut väärä nimi.