Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Betonielementtitehtaalla uhkaava palo Hausjärvellä

Betoniasema tuhoutui tulipalossa.

HTM Yhtiöt oy:n betonielementtitehtaan betoniasema paloi perjantai-iltana Hausjärven Ryttylässä.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai palon sammumaan noin puolessatoista tunnissa sekä estämään palon leviämisen betoniasemassa kiinni olevaan, noin parin tuhannen neliömetrin suuruiseen tehdashalliin. Tästä betoniaseman osuus on noin parisataa neliötä.

Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja, eikä palosta koitunut haittaa ympäristölle savunhajua lukuun ottamatta. Lähellä ei ole asutusta.

Tehtaan työntekijät olivat poistuneet työpaikalta kello 17 maissa.

Tehdashalli kärsi savuvahinkoja, jotka aiheutuivat betoniasemalla palaneesta öljystä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle hallin molemmista päistä oli tullut mustaa savua ja betoniasema oli liekeissä.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Palon oli havainnut ensimmäisenä ilmeisesti ohi ajaneen junan kuljettaja, joka oli ilmoittanut palosta hätäkeskukseen noin kello 19 aikaan. Myös muilta ohikulkijoilta tuli havaintoja, kertoi päivystävä palomestari Toni Pyökäri . Jälkisammutus- ja raivaustyöt jatkuivat illalla. HÄSA