Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kymmenen kuollut Mallorcan rankkasateissa ja tulvissa

Espanjassa Mallorcan saarella rankkasateet ja tulvat ovat vaatineet ainakin kymmenen ihmisen hengen. Lisäksi kateissa oli keskiviikkoillalla pieni poika, kertoivat viranomaiset.

Mallorcalle oli edellisiltana annettu varoitus runsaista sateista, mutta tulvat osoittautuivat odotettua pahemmiksi. Kuolleiden joukossa oli brittipariskunta, jonka taksi joutui tulvavesien saartamaksi, samoin kuin taksin kuljettaja.

Twitterissä Suomen Espanjan-suurlähetystö kehotti Mallorcalla oleskelevia suomalaisia noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita sekä olemaan suoraan yhteydessä omaisiinsa.

Alkuiltaan mennessä ulkoministeriöön ei ollut tullut yhteydenottoja Mallorcalla olevilta suomalaisilta tai heidän läheisiltään..

Tuhot ovat pahimmat saaren itäosissa, missä tavallisesti kuiva joenuoma tulvi yli äyräidensä. Sant Llorenc des Cardassarissa kaduille nousseet vesi- ja mutamassat veivät mukanaan kokonaisia autoja.

– Tilanne on katastrofaalinen. Yritämme löytää eloonjääneet ja pelastaa heidät. Kaikkialla tulvii, eivätkä ihmiset pääse ulos kodeistaan, sanoi kaupungin apulaispormestari Antonio Bauza.

Sanomalehti El Paisin mukaan kuolonuhrien joukossa on brittipariskunta, jonka taksi joutui tulvavesien saartamaksi. Taksikuski on kateissa.

Espanjalaismedian mukaan myös kadonneiden joukossa on Britannian kansalaisia.

Vesi saartoi ihmisiä koteihinsa ja tulvi sisään rakennuksiin. Ainakin 200 ihmistä joutui viettämään yön hätämajoituksessa.

Pahiten kärsineillä alueilla viranomaiset ovat pyytäneet ihmisiä pysymään tänään kotona. Myös osa kouluista on suljettu.

Suomesta tehty 120 matkustusilmoitusta

Twitterissä Suomen Espanjan-suurlähetystö kehottaa Mallorcalla oleskelevia suomalaisia noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita sekä olemaan suoraan yhteydessä omaisiinsa.

Ei ole tarkalleen tiedossa, kuinka monta suomalaista Mallorcalla parhaillaan oleskelee. Ulkoministeriön mukaan Mallorcalle on tehty 120 matkustusilmoitusta. Suomalaisten todellinen määrä on kuitenkin suurempi, koska kaikki eivät tee ilmoitusta matkoistaan. Saarella myös asuu suomalaisia.

Alkuiltapäivään mennessä ulkoministeriöön ei ollut tullut yhteydenottoja Mallorcalla olevilta suomalaisilta tai heidän läheisiltään.

https://elpais.com/politica/2018/10/09/actualidad/1539116387_575481.html