Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkän mysteerinä pysyneen Tesoman henkirikoksen esitutkinta valmistui – uhria oli puukotettu jo aiemmin

Tampereen Tesomassa vuonna 2014 tapahtuneen henkirikoksen poliisitutkinta on valmis. Tapaus siirtyy syyteharkintaan maanantaina. Tesomassa tapahtunut puukotus pysyi pitkään ratkaisemattomana, kunnes maaliskuussa 2018 epäilty tuli itse tunnustamaan poliisille.

Sisä-Suomen poliisi kertoo saaneensa Tesoman henkirikoksen esitutkinnan valmiiksi. Poliisi tutki asiaa murhana.

Henkirikos tapahtui Tampereella Tesomassa 28.–29.12.2014. Noin 40-vuotias mies löytyi kuolleena kävelytieltä 130 metrin päästä mäen päällä sijaitsevasta penkistä, jonka luona epäilty ja uhri olivat todennäköisesti kohdanneet.

Uhrissa oli useita veitsellä aiheutettuja vammoja. Maassa näkyivät myös uhrin jäljet todennäköiseltä puukotuspaikalta kuolinpaikalle.

Läheisestä metsästä löytyivät 3.1.2015 puukko ja tuppi, joiden omistajaa yritettiin selvittää dna-kokein.

Poliisi otti lähes tuhat dna-näytettä Tesoman alueella asuvilta miehiltä henkirikoksen ratkaisemiseksi. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Poliisin umpikuja päättyi vasta 29.3.2018, kun henkirikoksesta epäilty nuorehko mies käveli itse poliisilaitokselle ja tunnusti lyöneensä uhria puukollaan.

Hänen dna:nsa sopi metsästä löydettyyn puukkoon ja tuppeen. Esitutkinnassa ei kuitenkaan saatu tarkasti selville tapahtumien alkamispaikkaa edes kuulustelujen jälkeen.

Esitutkinnassa selvisi, että menehtynyt mies oli joutunut myös toisen rikoksen uhriksi.

Häntä oli puukotettu muutamaa viikkoa aiemmin 7.12.2014 yksityisasunnossa Lempäälässä. Tuolloin uhri ei käynyt lääkärissä tai tehnyt poliisille rikosilmoitusta. Vammat olivat poliisin arvion mukaan todennäköisesti vähäisiä.

Törkeästä pahoinpitelystä epäillään keski-ikäistä naista, joka asui tuolloin Lempäälässä. Nainen on kiistänyt rikoksen.

Poliisi siirtää sekä henkirikoksen että aiemman puukotuksen esitutkinta-aineiston syyttäjälle syyteharkintaan maanantaina 22. lokakuuta. LM-Häsa