Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink aikoo rakentaa uuden 2 800 matkustajan laivansa Suomessa Rauman telakalla – kulkee Helsingin ja Tallinnan väliä

Tallink-konserni ja Rauma Marine Constructions allekirjoittivat aiesopimuksen uuden pikalaivan rakentamisesta liikennöimään Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä. Laiva valmistuu vuonna 2020 ja työllistää 1 500 henkilötyövuotta.

Tallink ja Rauma Marine Constructions kertoivat allekirjoittaneensa aiesopimuksen uuden laivan rakentamisesta Helsinki–Tallinna-välille.

Urakka Rauman telakalla työllistää yhteensä 1 500 henkilötyövuotta. Sopimus on suuri voitto telakalle, sillä Tallinkin laiva rakennettiin siellä viimeksi vuonna 2009. Kyseessä on Baltic Queen, joka liikennöi Tallinna–Tukholma-reitillä. – Olemme erittäin iloisia siitä, että laiva rakennetaan suomalaisella telakalla, jolloin se tarjoaa merkittävän työllistävän vaikutuksen useille suomalaisille ja virolaisille yrityksille ja alihankkijoille, kertoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nogene yhtiön tiedotteessa.

Uuden rakennushankkeen arvo on 250 miljoonaa euroa. Kyseessä on 2 800 matkustajan laiva, joka käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua LNG:tä. Tallink pyrkii rakennuttamaan ympäristöystävällisimmän aluksen koko Itämerellä.

Rauman Telakalla on tähän mennessä rakennettu neljä Tallink-konsernin laivaa. Niiden lisäksi kaksi Tallinkin laivoista on suunniteltu Raumalla.

Seuraavien kuukausien aikana Tallink ja RMC viimeistelevät sopimukset ja rahoitusjärjestelyt.

Kilpailija Viking Line tilasi uuden vastaavan kokoisen laivansa Kiinasta. Viking Linen laivan on määrä valmistua 2020. Uusi laiva liikennöi Turku–Tukholma-reitillä ja kuljettaa 2 800 matkustajaa.

Päätöksen jälkeen Viking Line kommentoi, että tilaaminen Kiinasta oli halvempaa. LM-HäSa