Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JHL:n lakko vaikuttaa lasten ruokailuun ja sulkee jäähallit

Hämeenlinnassa liikuntahalleista vain jäähallit ovat kiinni.

JHL:n lakko ensi viikon maanantaina ja tiistaina vaikuttaa ruokailuun päiväkodeissa ja kouluissa. Koska Tekme oy:n Kaurialan keskuskeittiö on kiinni, kantakaupungin, Tuuloksen, Lammin ja Hauhon päiväkodeissa ja kouluissa ruokalistalla on muroja, mehukeittoa, säilykehedelmiä, näkkipäivää ja levitettä. Lakon vaikutukset ulottuvat mahdollisesti vielä keskiviikon tarjoiluun.

Hämeenlinnan kaupunki toivoo, että huoltajat pakkaavat erityisruokavalioita noudattaville lapsille omia eväitä mukaan. Gluteeniton vaihtoehto on tarjolla. Lue myös: Vanhukset ja sairaat saavat lakosta huolimatta Hämeenlinnassa ruokapalveluita – Tekme rajasi osan palveluistaan JHL:n lakon ulkopuolelle Iittalan ja Rengon koulujen ja päiväkotien ruokailuun lakko ei vaikuta, koska ne ovat Fazer Food Services oy:n vastuulla.

Hämeenlinnan lähikirjastoihin lakko vaikuttaa siten, että Tuuloksen kirjasto on kiinni, Nummen kirjasto on avoinna vain omatoimisesti ja Lammin kirjasto on avoinna maanantaina 22.10. kello 9–16, josta kello 9–12 itsepalvelulla ja tiistaina 23.10. kello 12–19.

Hämeenlinnan Liikuntahallien hallinnoimat Ritari-areena, Metritiski-areena sekä Jääliikuntakeskus Hakio ovat suljettuina JHL:n työtaistelutoimenpiteiden vuoksi. Yrityksen muut liikuntatilat, kuten Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit, Elenia Areena, Säästöpankki Areena ja Hämeenlinnan urheilupuiston alue, ovat auki normaalisti.

Riihimäellä kaupunki ei tarjoa maanantaina ja tiistaina siivouksen, kiinteistöhuollon, ruokapalvelun, liikunta-, urheilu- ja kulttuuritoimen palveluja lähtökohtaisesti lainkaan.

Tavoitteena on, että ruokapalvelu voitaisiin vielä rajata lakon ulkopuolelle. Jos se ei onnistu, kouluissa, päiväkodeissa ja ryhmäpäiväkodeissa on tarjolla esimerkiksi mehua, hedelmiä, leipää ja leikkeleitä.

Riihimäen kaupungin liikuntapaikat ovat maanantaina ja tiistaina suljettuina eikä liikuntaryhmiä järjestetä. Myöskään seurat eivät voi käyttää lakon aikana kaupungin liikuntapaikkoja, koska niissä ei ole valvontaa eikä siivousta.

JHL on rajannut lakon Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan kaupunkeihin. HäSa