Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas luottaa Mercedeksen iskukykyyn kelillä kuin kelillä, MM-sarjaa hallitseva Hamilton oli sateisen perjantain selvä ykkönen Austinissa

Vaikka sade sotki perjantaina F1:n Yhdysvaltain gp:n harjoituspäivää, kaikki viittaa siihen, että Texasin Austinissa on tiedossa jälleen Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin viikonloppu.

Hamilton oli molempien perjantain harjoitusjaksojen nopein. Sateen takia autojen suorituskyvystä kuivalla radalla ei saatu selvää kuvaa, mutta Hamiltonin tallitoverilla Valtteri Bottaksella oli selkeä näkemys.

– Auto tuntui erittäin hyvältä näissä oloissa. Minulla on sellainen tuntuma, että ei ole väliä, onko aika-ajoissa sateista vai kuivaa, meillä on joka tapauksessa vahva auto, Bottas kertoi harjoitusten jälkeen.

– Tuntuma voisi aina olla parempikin, mutta tuntui että joillakin muilla talleilla oli suuria vaikeuksia. Ferrarilla vaikutti olevan vaikeampaa kuin meillä.

Bottas oli ensimmäisissä harjoituksissa toiseksi nopein, mutta jäi Hamiltonista 1,3 sekuntia. Hänen paras kierroksensa tosin jäi kesken punaisten lippujen takia. Toisissa harjoituksissa Bottas ei ajanut lainkaan säästääkseen renkaitaan. Toiseksi nopeimman ajan kellottikin Toro Rosson Pierre Gasly.

– Mitä enemmän (sadekelin) renkaita olisimme käyttäneet tänään, sitä vähemmän meillä olisi niitä aika-ajoissa, jos silloinkin sataa, Bottas sanoi.

Vettelille rangaistus

Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi harjoituksissa kuudenneksi ja yhdeksänneksi nopeimmat ajat.

– Päivä oli ok. Emme saaneet ajettua kovin paljoa, koska meillä oli käytännössä vain yksi rengassarja jota pystyimme käyttämään, Räikkönen totesi.

– Vielä on töitä tehtävänä. Iltapäivällä auto vaikutti ihan hyvältä sadekelin renkailla.

Austiniin on sunnuntaiksi luvattu kuivaa keliä, joten vesikelillä ajetuista harjoituksista ei välttämättä ole suurta hyötyä kisasäätöjen etsimisessä.

Räikkösen tallitoverin Sebastian Vettelin ohuet MM-saumat ohenivat perjantaina entisestään, sillä hän sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Vettel ei hidastanut vauhtiaan tarpeeksi, kun perjantain ensimmäiset harjoitukset keskeytettiin hetkeksi punaisilla lipuilla.

Hamilton johtaa MM-sarjaa 67 pisteen erolla Vetteliin ja voi varmistaa mestaruuden jo sunnuntaina.