Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vakava junaonnettomuus Taiwanissa – 18 on kuollut ja 175 loukkaantunut, viranomaiset selvittävät syytä

Taiwanin presidentti kuvaili onnettomuutta suureksi kansalliseksi tragediaksi.

Kaikkiaan 18 ihmistä on kuollut ja 175 loukkaantunut Koillis-Taiwanissa sattuneessa junaonnettomuudessa sunnuntaina.

Onnettomuus on vakavimpia junaonnettomuuksia Taiwanissa yli kolmeen vuosikymmeneen, kertovat paikallisviranomaiset.

Yilanin kunnassa sattuneessa onnettomuudessa neljä junan vaunua kääntyi kokonaan ympäri, kun kaikki junan kahdeksasta vaunusta ajautui pois raiteilta. Tuhoisa onnettomuus sattui lähellä Xinman juna-asemaa Taiwanin rannikolla.

Junassa oli kaikkiaan kyydissä 366 matkustajaa. Sunnuntai-iltaan mennessä oli epäselvää, mikä aiheutti onnettomuuden, mutta Taiwanin viranomaiset käynnistivät onnettomuustutkinnan selvittääkseen sen syyt.

Kyydissä olleet matkustajat ihmettelivät kuitenkin uutistoimisto Reutersille, minkä vuoksi juna ei hidastanut mutkaan ajaessaan.

Suomen aikaa illan aikana kaikki junassa olleet oli saatu siirrettyä pois junan raunioista.

Toistaiseksi on selvinnyt, että turmajunan kyydissä olleista loukkaantuneista yksi oli kansalaisuudeltaan amerikkalainen. Kansalaisuuksien selvittäminen oli sunnuntai-iltaan mennessä vielä kesken. Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen kutsui yhteisöpalvelu Twitterissä junaonnettomuutta suureksi kansalliseksi tragediaksi.

– Ajatukseni on kaikkien uhrien ja heidän perheidensä kanssa, presidentti kirjoitti.