Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ristolainen laukoi Buffalon voittoon Anaheimista, Selänteen tutkaparin Paul Kariyan paita nousi hallin kattoon ennen ottelua

Rasmus Ristolainen on laukonut Buffalon voittomaalin vierasottelussa Anaheimia vastaan jääkiekon NHL:ssä.

Ristolaisen 3-2-maali syntyi siniviivalta tarkalla lämärillä yläkulmaan kolmannessa erässä Buffalon pelatessa ylivoimalla. Syötön suomalaispuolustajalle tarjoili Kyle Okposo. Ottelu päättyi vieraille lopulta 4-2.

Maali oli Ristolaiselle kauden ensimmäinen. Hän ahkeroi joukkueestaan jälleen suurimman määrän minuutteja, 24. Ennen Anaheim-ottelua Ristolainen oli NHL:n peliaikatilastossa seitsemäntenä.

Anaheim oli ottelun alussa väkevämpi ja siirtyi toisen erän puolivälin jälkeen 2-0-johtoon. Buffalo tuli kuitenkin vielä toisen erän aikana tasoihin. Ristolaisen voittomaali syntyi ajassa 43.57.

Ennen ottelua Anaheimissa koettiin tunteikkaita hetkiä, kun Teemu Selänteen takavuosien tutkaparin Paul Kariyan pelinumero 9 jäädytettiin ja hänen paitansa nostettiin hallin kattoon. Myös Selänne oli paikalla seremoniassa.

– Sanoin viime vuonna, että tiedättekö mitä, numero 8 on ollut vähän yksinäinen tuolla ylhäällä, Selänne sanoi Anaheim Ducksin Twitter-tilin mukaan.

Selänne oli ennen tätä ainoa Anaheim-pelaaja, jonka pelinumero oli jäädytetty. Hänen pelipaitansa numero 8 nousi Anaheimissa kattoon tammikuussa 2015.

Kanadalainen Kariya pelasi Anaheimissa vuodet 1994-2003.

Tampa Bay teki laukausennätyksen

Tampa Bay Lightning teki NHL-ennätyksen, kun se haki 6-3-vierasvoiton Chicagosta.

Tampa Bay laukoi toisessa erässä maalia kohti peräti 33 kertaa. Se on suurin määrä sen jälkeen, kun eräkohtaisia laukauksia alettiin vuonna 1997 tilastoida. Yhteensä Tampa laukoi ottelussa 55 kertaa.

Vierasjoukkueen 33 toisen erän laukauksesta kolme päätyi maaliin asti. Niiden turvin Tampa rynni 1-1-tilanteesta 4-1-johtoon.

NHL:n suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva Tampa Bay nousi voitollaan liigan itälohkossa toiseksi.

Chicagon Henri Jokiharju pelasi ottelussa 19 minuuttia ja laukoi kolme kertaa, mutta jäi ilman tehoja.

Kierroksen kolmannessa ottelussa Calgary haki vakuuttavan 4-1-vierasvoiton New York Rangersista. Johnny Gaudreau ja Garnet Hathaway tekivät kumpikin Calgarylle kaksi maalia.