Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sarjahukuttaja ei saanut valituslupaa korkeimmalta oikeudelta – 14,5 vuoden vankeustuomio tapoista ja tapon yrityksistä jää voimaan

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa lehmolaiselle Pekka Seppäselle niin sanotussa sarjahukuttajajutussa.

Viime vuoden tammikuussa Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Seppäsen 14,5 vuoden vankeuteen kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä sekä eräistä muista rikoksista.

Itä-Suomen hovioikeus piti tuomion ennallaan viime helmikuussa. Hovioikeus määräsi miehen suorittamaan koko rangaistuksen vankilassa, koska häntä on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Koska Seppänen ei saanut valituslupaa, hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Käräjäoikeus ja hovioikeus olivat katsoneet miehen syyllistyneen kolmeen tapon yritykseen Liperissä syyskuussa 2007 sekä tappoihin Polvijärvellä heinäkuussa 2010 ja kesäkuussa 2011. Kaikissa tapauksissa mies oli hukuttanut tai yrittänyt hukuttaa uhrin.

Heitteillepanoon ja törkeään kuolemantuottamukseen mies oli syyllistynyt Polvijärvellä heinäkuussa 2014, kun hän oli laiminlyönyt auttaa avuttomassa tilassa ollutta uhria.

Seppäsen valituslupahakemuksessa oli kysymys siitä, voitiinko hänen syykseen lukea edellä mainitut rikokset ja voitiinko hänet määrätä suorittamaan koko rangaistus vankilassa.