Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sikojen kohtelu Forssan HKScanilla kuohuttaa sosiaalisessa mediassa

Forssalaisnainen kertoi Facebookissa nähneensä, kuinka teurasauton kuljettaja huusi ja mäiski sikoja. HKScan selvittää tapahtunutta kuljetusyrittäjän ja eläinlääkärin kanssa.

– Tänään (tiistaina) katselin, kuinka HK:n Forssan tehtaan lastauslaiturilla purettiin kolmikerroksista, täysperävaunullista rekkaa sioista. Koiralenkkimme kiertää ajoittain sitä kautta, joskin kovin harvoin, sillä muserrun joka kerta, kun kuuntelen sikojen huutoa niitä pakotettaessa autosta sisätiloihin. Kuuntelen aina musiikkia tai äänikirjaa siinä kohtaa, jotta välttyisin äänen kuulemiselta. Nyt kuitenkin kuvassa olevasta rekasta kuuluva miehen ja sikojen huuto ylitti kuulokynnyksen äänikirjasta huolimatta. Mies huusi ja karjui, muttei läheskään niin lujaa, kuin hänen ajolevyllään mäiskimät siat. Lue myös: HKScan kiistää sikojen kaltoinkohtelun – katso video kohutusta purkutilanteesta – Pienen, muutaman sekunnin tauon jälkeen miehen karjuminen, sikojen hirvttävä huuto ja ajolevyn läiskinä jatkuivat ja minä aloin huutamaan. Niin paljon, kuin ikinä ennen olen itsestäni ääntä saanut, huusin miestä lopettamaan. “Lopeta saatanan ku..pää se sikojen hakkaaminen”, mihinkään rakentavampaan en kyennyt. Hakkaaminen loppui, samoin miehen huutaminen.

Näin kuvailee forssalaisnainen julkisessa Facebook-päivityksessään tapahtumia, jotka hän näki HKScanin Forssan tehtaan lastauslaiturilla. Naisen päivitys on kerännyt keskiviikon aamukymmeneen mennessä yli 8 000 reaktiota ja lähes 5 000 jakoa.

HKScan reagoi naisen päivitykseen nopeasti ja vastasi tälle Facebookissa pyytäneensä asiasta selvitystä niin kyseiseltä kuljetusyrittäjältä kuin myös paikalla olleelta Eviran tarkastuseläinlääkäriltä. – Arvioimme tilanteen, kun olemme saaneet kyseiset selvitykset, HKScan vastaa naiselle. HäSa