Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

Hirviniemi kiistää syytteet Facebook-seinällään.

Näyttelijä Aku Hirviniemi , 34, on saanut syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat .

Teot olisivat tapahtuneet 30. kesäkuuta tänä vuonna.

Omalla julkisella Facebook-seinällään Hirviniemi kommentoi seuraavasti:

– Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa. Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta. Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut.

– Käsitykseni mukaan kukaan muu kuin syyttäjä ei ole katsonut, että asia tulisi viedä tuomioistuimeen käsiteltäväksi. Olen pahoillani asianomistajien, perheeni ja yhteistyökumppaneideni puolesta, että syyttäjä päätti viedä asian tuomioistuimeen käsiteltäväksi.

– Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun. Jälkeenpäin kyseisen illan tapahtumia arvioidessani ymmärrän, että käytökseeni voi kohdistua moitteita. En kuitenkaan katso, että toimintani kyseisissä tilanteissa olisi ollut luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa.

– Asian tämänhetkinen tilanne on se, että tämän tarkemmin en asiasta voi lausua, koska asiakirjat ja niiden sisältö ovat salassapitovelvollisuuden alaisia, ja tämän velvollisuuden rikkominen on rangaistava teko.

Syyte on laitettu vireille Hyvinkään käräjäoikeudessa lokakuun loppupuolella.

Syytettä ajaa kihlakunnansyyttäjä, joka ei kommentoinut syytteen sisältöä IS:lle maanantaina, sillä kaikki jutun asiakirjat ja syytteen sisältö ovat toistaiseksi salassa pidettäviä.

Jutulle ei ole käräjäoikeudessa vielä määrätty käsittelypäivää.

Seksuaalinen ahdistelu on rikosnimike, joka lisättiin rikoslakiin vuonna 2014.

Siihen syyllistyy, jos koskettelemalla tekee toiselle seksuaalisen teon, joka on omiaan loukkaamaan tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Rangaistusasteikko ulottuu sakoista enintään kuuteen kuukauteen vankeutta.