Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aina on pyöräilykeli – Pyöräilyliitto ja paikallinen TCC kannustavat pyörän selkään kesät talvet

Pyöräliiton kampanja kannustaa polkemaan ympäri vuoden. Tawast Cycling Club jakoi valoa pimeään.

Polkupyörää ei kannata työntää varaston perukoille syksyn tultua.

Näin vakuuttaa Pyöräliiton käynnistämä #Pyöräilytalvi-kampanja. Sen mukaan pyöräily on nopea ja joustava tapa liikkua, ja useimmiten se on myös virkistävää ja hauskaa. Myös talvella.

Paikallinen Tawast Cycling Club (TCC) on mukana kampanjassa Pyöräliiton tapahtumaviikolla yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Lue myös: Läskipyörällä polkee mukavasti, vaikka uralla on lunta – katso video Pyöräilyn valoisaa sanomaa levitettiin maanantaina jakamalla led-valoja satunnaisille valottomille pyöräilijöille Viipurintien sillalla. Kyseessä oli samalla pyöräilyviikon avaustapahtuma Hämeenlinnassa. – Kannustamme hämeenlinnalaisia jatkamaan pyöräilyä pimenevästä vuodenajasta huolimatta. Oman kokemukseni mukaan talvipyöräily yllättää iloisesti ja saa mielen virkeäksi, satoi tai paistoi, sanoo paikallisia pyöräilijöitä edustava Maria Pilvimaa .

Pyöräilytalvi-viikko järjestetään nyt neljännen kerran. Viikon aikana on useita pyöräilyaiheisia tilaisuuksia.

Keskiviikkona 14. marraskuuta aiheena on työmatkapyöräily talvella. Tilaisuus järjestetään Nooran Viinibaarissa kello 16.30-17.30, ja tilaisuudessa jaetaan vinkkejä niin pyöräilijöille kuin työnantajillekin. Lue myös: Poliisi: Supertehokkaat led-valot voivat olla onnettomuusriski liikenteessä — Pyöränvalojen enimmäistehoa ei ole säädelty mitenkään – Pyöräliitto on koonnut työnantajalle oppaan pyöräily-ystävällisestä työympäristöstä, Maria Pilvimaa sanoo.

Oman kokemuksensa perusteella hän pitää tärkeänä, että työpaikalla olisi tila, jossa voi vaihtaa vaatteet ja jättää tarvittaessa märät ja kuraiset vaatteet kuivumaan työpäivän ajaksi.

Myös kunnon pyörätelineet työpaikan pihassa edistävät työmatkapyöräilyä.

– Lisäksi pyöräilyyn voi kannustaa järjestämällä joskus vaikka yhteinen kahvihetki pyöräilijöille, Pilvimaa vinkkaa.

Perjantaina Tawast Cycling Club järjestää talvisen huoltotempauksen, johon voi tuoda pyörän tarkastukseen. Tempaus järjestetään Hämeenlinnan linja-autoasemalla 16.11. kello 11.15. Lue myös: Vain yksi lukko kesti voimapihtien syleilyn Sunnuntaina 18.11. päästään pyörän selkään kello 15 alkaen, jolloin starttaa talvinen taidepyöräily. Liikkeelle lähdetään Hämeenlinnan rautatieaseman eteläpäädystä kello 15. Matkaa kertyy noin 15 kilometriä ja aikaa kierrokseen kuluu pysähdyksineen noin 2 tuntia.

Tarkoitus on kiertää erilaisissa taidekohteissa, muun muassa seinämaalausten, graffitien sekä patsaiden ja veistosten luona. Tawast Cycling Club on perustettu vuonna 2005, ja nyt yhdistyksen jäsenmäärä on noin 200. Yhdistyksen tavoitteena on edistää pyöräilyä sekä urheiluna, harrastuksena että kestävänä liikennemuotona. HÄSA