Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisassa sijaitsevan koulun ruokalan katto romahti – Rakennuskonserni Skanska aloittaa korjaustyöt: "Tärkeintä tässä on se, ettei kukaan loukkaantunut"

Yöllä sattunut romahdus ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Ruokalan alakatosta putosi alas kattolevyjä ja eristeitä.

Rakennuskonserni Skanska korjaa Loviisan Harjurinteen koulun uuden osan ruokalan käytävän alakaton, joka romahti maanantain ja tiistain välisenä yönä. Skanska on rakentanut koulun uuden osan, joka valmistui vuonna 2014.

Yöllä sattunut romahdus ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Ruokalan alakatosta putosi alas kattolevyjä ja eristeitä.

Koulun ruokasali oli noin 170 oppilaan ja lukio-opiskelijan sekä heidän opettajiensa käytössä. Päivällä romahdus olisi siis ollut todella vakavaa. – Tärkeintä tässä on se, ettei kukaan loukkaantunut. Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta. Ymmärrämme ihmisten huolen ja suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti, toteaa Skanskan tiedotteessa toimialajohtaja Tiina Koppinen .

Hänen mukaansa asian selvittely on kesken, mutta yhtiö on jo tehnyt alustavat johtopäätökset tapahtuneesta.

– Olemme Loviisan kaupunkiin aktiivisesti yhteydessä ja pidämme kaupungin edustajia ajan tasalla tilanteesta, Koppinen sanoo.

Skanskan mukaan koululle lähetettiin romahduksen jälkeen yhtiön omat ja ulkopuolinen asiantuntija. Tämänhetkisten tietojen mukaan näyttää siltä, että kyseessä on Skanskan vastuulla oleva virhe.

Osittain pudonnut alakatto oli rakenteeltaan tavanomainen, rakennuksissa käytetty kipsilevyistä ja puukoolauksesta tehty rakenne. Viimeisimmän tiedon mukaan muualla koulurakennuksessa ei ole käytetty rakenteeltaan vastaavanlaista kattoa. – Olemme ilmoittaneet kaupungille, että suoritamme tarvittavat alakaton purkutyöt ja katon korjaustyöt, kommentoi yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskasta.

Hänen mukaansa purkutyöt suunnitellaan siten, että ne on turvallista suorittaa. Korjaustöiden arvioidaan kestävän useita viikkoja.

Marraskuun alussa ala-asteen luokkahuoneen katto romahti Helsingin Oulunkylässä. Viime viikolla Veikkolassa luokkahuoneen sisäkatto oli romahtamaisillaan.