Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kemin uimahallin katossa sortumavaara – Altaita joudutaan sulkemaan toistaiseksi

Uimahallin kattoon liittyvät ongelmat paljastuivat kuntotutkimuksen yhteydessä.

Kemin uimahallin katossa on todettu sortumavaara. Ongelma havaittiin Kemin kaupungin mukaan uimahalliin tehdyssä lakisääteisessä kuntotutkimuksessa. Hallin vanhan osan katon liimapuupalkeissa havaittiin tutkimuksen aikana lahovaurioita. Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Kuntotutkimuksen yhteydessä selvisi myös, että lahovauriot ovat pienentäneet liimapuupalkkien kuormakapasiteettia. Ruostuneet kannattimet voivat siksi aiheuttaa katon alaslaskun kiinnityksen pettämisen.

Uimahallin kunto- ja opetusallas suljetaan torstaista lähtien toistaiseksi. Lisäksi käytöstä poistuu myös hallin sisääntuloaula kahviotiloineen. Tilapäisjärjestelyjen takia liikuntaesteisiä asiakkaita ei voida palvella hallissa toistaiseksi normaaliin tapaan.

Kemin kaupungin mukaan hallin laajennusosa on tarkoitus ottaa käyttöön normaalisti perjantaina. Kaupunki vakuuttaa, että käyttöön jääviä osia uimahallista voi käyttää turvallisesti.

Lähiaikoina on uutisoitu useista katto-ongelmista eri puolilla Suomea. Loviisan Harjurinteen koulun uuden osan ruokalan käytävän alakatto romahti maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Marraskuun alussa ala-asteen luokkahuoneen katto romahti Helsingissä. Lisäksi viime viikolla Veikkolassa luokkahuoneen sisäkatto oli romahtamaisillaan.