Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläinsuojeluyhdistys sai ison ruokalahjoituksen ja jakaa nyt toista tuhatta kiloa joulumieltä eläinystäville

Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistys sai lahjoituksena suuren määrän eläinten ruokia. Ne jaetaan tarvitseville nyt joulun alla.

Vähävaraisten perheiden kotieläimille on jouluksi luvassa todelliset kissanpäivät, sillä Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistys on saanut lahjoituksena suuren määrän eläinten ruokia, jotka se jakaa eteenpäin. Yhdistyksen puheenjohtaja Merituuli Stenberg sai hiljattain yhdistyksen sähköpostiin tarjouksen, josta hän ei voinut kieltäytyä.

– Saimme Peten koiratarvikkeen verkkokaupasta yhteydenoton, jossa kysyttiin, olisimmeko kiinnostuneita kuljetuksessa vaurioituneista ruokasäkeistä ja vanhentumassa olevista päiväysruoista, Stenberg kertoo.

– Otin siitä saman tien kopin ja yhdistyksessä päätettiin, että tänä jouluna panostamme vähävaraisten ihmisten ja heidän lemmikkiensä hyvinvointiin, hän jatkaa.

Ruoan määrä yllätti Stenbergin täysin. Hän päätyi lopulta kuljettamaan noin kymmenen rahtilavallista ruokaa omalla autollaan ja peräkärryllä.

– Minulle sanottiin, että olen vähän hullu, kun lähdin niillä hakemaan sellaista määrää, Stenberg nauraa.

Hyvää joulumieltä ja eläinten ruokaa jaetaan eteenpäin useiden eri toimijoiden kautta, sillä eläinsuojeluyhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa.

Ruoka-apua voi käydä pyytämässä Janakkalan ja Hattulan seurakuntien diakoniatyöltä, Samaria Hämeenlinnasta, Hämeenlinnan vapaaseurakunnasta ja kaupungin lähiökeskuksista.

– Toivottavasti saamme näiden paikkojen kautta jaettua iloa mahdollisimman monelle näin joulun alla. Tärkeintä on nyt saada ruoat jaettua eteenpäin, että ne eivät vanhene meidän käsiimme.

– Valitettavasti sosiaalitoimella ja seurakunnilla ei useinkaan ole antaa apua vähävaraisten kotieläimille, vaikka eläimet ovat tärkeitä ja terapeuttisiakin, kun kotona on vaikeaa. Eläin pysyy aina rinnalla, eikä tuomitse, Merituuli Stenberg sanoo.

Yhdistys on lahjoittanut ruokaa myös Hämeenlinnan löytöeläimistä vastaavan Eläinhoitola Hepulin sekä Kissakoti Kattilan asukeille. Jakopaikkoihin sekä Hepuliin ja Kattilaan on Merituuli Stenbergin mukaan toimitettu jo yli tuhat kiloa ruokaa. HäSa