Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Ilman muuta maksuton joukkoliikenne!

Mika Walkamon mielipide (HäSa 28.12.2018) maksuttomasta joukkoliikenteestä on hyvin tervetullut avaus kokoomuksen suunnasta. Tämäntyyppiset aloitteet kun on perinteisesti totuttu kuulemaan ainakin meiltä vasemmiston suunnasta. Toteutuessaan tällainen ratkaisu todella palvelisi hyvin monta näkökulmaa.

Julkisesti tuettua liikkumista kaupungissa on avoimen joukkoliikenteen lisäksi mm., palveluliikenne, koulukyydit, päivätoiminnan kuljetukset ym.

Vuonna 2014 näihin kaikkiin käytettiin seudullisesti 9,1 miljoonaa euroa. Jo pelkästään nykyisen julkisesti tuetun liikenteen keskinäisellä optimoinnilla ja digitaalisuuden vahvalla mukaan ottamisella on potentiaalia vaikuttaa nousussa oleviin olleeseen kustannuksiin.

Tätäkin kautta on mahdollista saada lisäresursseja avoimeen julkiseen liikenteeseen.

Kalliin torinalusparkkeerauksen poistuminen agendalta antaisi mahdollisuuden jatkaa henkilökuljetusten kehitystyötä ja ehkä lisätä siihen resursseja yhdessä Hattulan ja Janakkalan kanssa. Lue myös: Mielipide: Toriparkki – Kyllä, ei vai onko ihan sama?

Joukkoliikenteen maksuttomuus voi olla ensimmäinen tavoite, mutta julkisen liikenteen käytettävyydessä on tärkeää tarkastella myös reitit, aikataulut tai muut tarpeet. Esimerkiksi SDP:ltä tullut valtuustoaloite mahdollistaisi koulukyydit kahden kodin lapsille kummankin vanhemman luota.

Maakunnallista yhteistyötä ei voi unohtaa, eikä kaupungin elinvoiman kannalta myös elintärkeää liikkumista kasvukäytävällä (VR!).

Se, johon keskitytään ja panostetaan, kehittyy. Elämämme uuden ajan murroksessa ja tässä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus viedä kaupunkia eteenpäin ekologisesti ja kaupunkilaisten hyvää arkea palvellen.

Irma Taavela

Kaupunginvaltuutettu (vas.), Hämeenlinna