Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oulun seksuaalirikoksesta epäilty mies saatiin kiinni Saksasta – Etsintäkuulutus tehty ennen joulua

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty mies on otettu kiinni Saksassa.

Oulun poliisin mukaan Saksan poliisi otti etsintäkuulutetun miehen kiinni keskiviikkona 2. tammikuuta Saarbrückenin kaupungissa kello 21:n aikaan.

Poliisi arvioi, että rikoksesta epäilty mies saataneen siirrettyä Suomeen tammikuun aikana, jonka jälkeen esitutkintatoimet käynnistyvät hänenkin osaltaan. Henkilön luovutus- ja noutojärjestelyistä vastaa keskusrikospoliisi.

Nyt kiinniotettu mies on ollut Europolin Most wanted (etsityimpien rikollisten) -listalla. Oulun poliisilaitos oli tehnyt miehestä kansainvälisen etsintäkuulutuksen jo ennen joulua.

Poliisi ehti kertoa joulun alla, että mies on saatu kiinni Saksassa. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että Saksan poliisi oli ehtinyt vapauttaa miehen ennen kansainvälisen etsintäkuulutuksen tekemistä.

Nyt kiinnisaatu mies liittyy rikosvyyhtiin, jossa kahdeksaa ulkomaalaistaustaista miestä epäillään alaikäisen tytön törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikoksesta epäillyt on vangittu Oulun käräjäoikeudessa marraskuun lopulla. Nyt kiinnisaatu mies on vangittu poissaolevana.