Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjassa kadonneita suomalaishiihtäjiä etsitään ilmasta käsin – Tarkoituksena on tutkia aluetta kolmesta helikopterista käsin

Keskiviikkona Blåbærfjellet-tunturille kadonneiden kolmen suomalaisen ja yhden ruotsalaisen etsinnöistä pidetään tänään lehdistötilaisuus klo 14 paikallista aikaa.

Pohjois-Norjan tunturialueella keskiviikkona kadonneeksi ilmoitettujen etsintöjä yritetään jatkaa tänään, kertoo norjalainen sanomalehti VG.

Viranomaiset pelkäävät, että kadonneet neljä hiihtäjää ovat jääneet lumivyöryn alle.

Tromssan poliisi ilmoitti yrityksistä aloittaa etsinnät uudelleen tänään perjantaina aamulla. Poliisin tiedotteen mukaan kyseessä on edelleen pelastusoperaatio.

Nelihenkinen hiihtoseurue nähtiin viimeksi keskiviikkona iltapäivällä, kun he olivat matkalla Blåbærfjellet-tunturin huipulle. Viranomaiset ovat löytäneet hiihtojälkiä alueelle, jolla on sattunut lumivyöry, mutta ei sieltä pois.

VG:n tietojen mukaan etsintöihin lumivyöryherkällä tunturilla osallistuu kolme helikopteria.

Helikoptereissa on laitteita, joilla voi paikantaa mahdollisia matkapuhelinsignaaleja, mutta signaalien kerrotaan vaimenneen torstaina illalla.

Myrskyinen sää on estänyt aiemmat lentoyritykset alueen yli. Esimerkiksi torstaina Pohjois-Norjan yliopistollisesta sairaalasta lähtenyt kone joutui kääntymään takaisin sääolosuhteiden takia, kirjoittaa VG. Lehden mukaan sama koskee myös alueelle yrittänyttä armeijan kopteria.

Lumivyöryriski edelleen korkea

Sääolot ovat toistaiseksi estäneet kolmen suomalaismiehen ja yhden ruotsalaisnaisen etsinnät. Alueella on korkea lumivyöryriski, joten etsijät eivät ole päässeet haravoimaan aluetta maateitse.

VG:n mukaan perjantaina aamulla vuorille kertynyt sumu on keventynyt ja sää on seljennyt.

Vasabladetin mukaan ainakin kaksi kolmesta suomalaismiehestä on kotoisin Pohjanmaalta, luultavasti kaikki kolme.

Paikallisen poliisin tiedotteen mukaan kaikki kadonneet ovat kolmekymppisiä.

Tromsin poliisi pitää etsinnöistä uuden lehdistötilaisuuden kello 14 paikallista aikaa.

Pelastustöihin on osallistunut poliisin lisäksi kymmeniä vapaaehtoisia, Norjan Punaisen ristin henkilökuntaa ja armeijan väkeä.