Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimahallin taideteos Veden välkettä ei kestänyt veden roisketta

Hämeen Sanomat kertoi reilu viikko sitten Hämeenlinnan uimahallin kadonneista pronssikirjaimista. Se sai muutaman lehden lukijan kyselemään myös sisällä uimahallissa olleen taideteoksen perään.

Mitä uimahallissa sijainneelle Eero Hiirosen Veden välkettä -teokselle oikein kuuluu?

– Teos on tallessa, mutta sen isompi osa jouduttiin ottamaan pois matka-altaan päädystä, sillä se oli kärsinyt pahoin vesiroiskeista, kertoo Hämeenlinnan liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Kaksiosainen teos oli konservoitavana uimahallin remontin yhteydessä, ja se ripustettiin takaisin paikoilleen matka-altaan ja hyppyaltaan väliin.

Teoksen korkeampi osa jouduttiin kuitenkin ottamaan pois kesällä, sillä se meni nopeasti huonoon kuntoon vesiroiskeiden takia. Pienempi osa on paikallaan hyppyaltaan puolella, sillä vesiroiskeet eivät ole vahingoittaneet sitä.

Pöyhiän mukaan nyt mietitään, voidaanko teoksen isompi osa palauttaa halliin kunnostuksen jälkeen, vai pitääkö sille löytää jokin muu sijoituspaikka. HäSa

Juttua muokattu 14.1.2019 kello 10.10: korjattu taiteilijan sukunimi.

Lue myös: Hämeenlinnan uimahallin arvokkaat pronssikirjaimet hukattiin remontissa