Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Rinne palasi Espanjasta Suomeen – jatkaa toipumista sairaalahoidossa

Paluu tapahtui hoitohenkilökunnan ohjeiden mukaan. Varapuheenjohtaja Sanna Marin vaati Sdp:n tiedotteessa hallitukselta resursseja turvallisuuteen Oulun seksuaalirikosepäilyjen takia.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja hänen vaimonsa Heta Ravolainen-Rinne palasivat Espanjasta Suomeen perjantai-iltana. Rinne joutui Espanjassa sairaalahoitoon vakavan keuhkokuumeen vuoksi. Myös Rinteen vaimo oli sairaalahoidossa hengitystieinfektion takia.

Molempien vointi on jo parempi. Antti Rinnettä hoidetaan edelleen sairaalassa, mutta vaimo pääsi kotiin toipumaan. – Paluu tapahtui hoitohenkilökunnan ohjeiden mukaan, kertoo Rinteen viestintävastaava Dimitri Qvintus tekstiviestissä.

Aiemmin tällä viikolla ilmoitettiin, että Rinne on sairauslomalla tammikuun loppuun asti. Arvio sairausloman kestosta on Qvintuksen mukaan edelleen sama. – Nyt on toipumisrauha, ja Rinne palaa julkisuuteen sairausloman päättyessä. Sen aikana puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin ja muu puoluejohto sijaistavat tilaisuuksissa, jotka on sovittu jo aiemmin.

Qvintus kertoo, että terveisten ja kannustusten määrä on ollut valtava.

– Ihmiset selvästi välittävät, ja se on hieno asia.

Sanna Marin vaatii raiskauslainsäädännön uudistusta

Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin vaatii turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resurssien vahvistamista, raiskauslainsäädännön uudistusta ja kriisiavun ohjaamista Oulun seksuaalirikosepäilyjen vuoksi.

– Tulevan vaalikauden alussa on valmisteltava parlamentaarinen ohjelma poliisien määrän johdonmukaiseksi lisäämiseksi, Marin vaatii sdp:n tiedotteessa.

Marin kuvaa Oulun tekoja järkyttäviksi ja vastenmielisiksi.

Marinin mielestä raiskauslainsäädännön uudistuksessa pitää nostaa vähimmäisrangaistuksia, määritellä raiskaus suostumuksen puutteen kautta sekä tiukentaa lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia.

Hän painottaa, ettei tilanne saa johtaa tekoon liittymättömien ihmisten leimaamiseen tai vihanlietsontaan.

– Rikoksiin syyllistyneiden on saatava kovat tuomiot, ovat tekijät ketä tahansa.