Singaporen hallinto haluaa muuttaa adoptiolakeja.
Asia nousi esille, kun homomies sai viime vuonna oikeudessa luvan adoptoida biologisen lapsensa.
Kyseinen mies maksoi 200 000 dollaria Yhdysvalloissa naiselle, jotta tämä kantaisi hänen lapsensa koeputkihedelmöityksellä.
Mies päätyi kyseiseen ratkaisuun, koska homoseksuaalina hän ei todennäköisesti pystyisi adoptoimaan lasta Singaporessa. Hän elää suhteessa toisen miehen kanssa.
Singaporessa oikeus alun perin hylkäsi miehen anomuksen poikansa laillisesta adoptiosta vuonna 2017.
Viime joulukuussa korkeampi oikeusaste kuitenkin kumosi aiemman päätöksen ja perusteli sitä lapsen hyvinvoinnilla. Singaporen sosiaaliministeri Desmond Lee sanoi maanantaina, että hallitus ei tue “homoseksuaalisten vanhempien ja heidän lastensa perheiden muodostumista adoption kaltaisten instituutioiden ja prosessien kautta”.
Leen mukaan adoptiolakeja ja -käytäntöjä aiotaan “vahvistaa”, jotta ne paremmin vastaavat maan harjoittamaa politiikkaa.
Singapore yrittää nostaa kaupunkivaltion alhaista syntyvyyttä muun muassa vanhemmille suunnatuilla taloudellisilla kannustimilla.
Koeputkihedelmöitys on kuitenkin sallittu ainoastaan naimisissa oleville pariskunnille. Sijaissynnyttäjän käyttö on kielletty.
Ministeri Lee tähdensi, että hallituksen tarkoituksena ei ole sekaantua singaporelaisten elämään, mukaan lukien homoseksuaalit.
– Tunnistamme, että perhemuotoja on yhä erilaisempia… yhteiskunnassa vallitseva normi on silti miehen ja naisen (muodostama perhe), Lee sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.
Viiden miljoonan asukkaan Singaporessa on yhä voimassa siirtomaa-ajalta peräisin oleva laki, joka kieltää samaa sukupuolta olevien seksin, vaikka asiasta nostetaankin syytteitä harvoin.
Viime vuonna verkossa tehty mielipidekysely kertoi, että pieni enemmistö singaporelaisista kannattaa yhä lakia.