Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polttoaineräjähdys tappoi 66 ihmistä Meksikossa – monet olivat yrittäneet varastaa vuotavaa polttoainetta putkesta

66 on kuollut ja 76 loukkaantunut polttoaineräjähdyksessä Hidalgon osavaltiossa Meksikossa. Ihmiset yrittivät kerätä vuotavaa polttoainetta, kun polttoaineputki räjähti.

Meksikossa on kuollut 66 ihmistä ja loukkaantunut 76 polttoaineputken räjähdyksessä perjantai-iltana.

Putki oli vuotanut, mikä oli saanut valtavan joukon ihmisiä kerääntymään paikalle ja luvatta keräämään polttoainetta kanistereihinsa Meksikon keskiosissa sijaitsevassa Hidalgon osavaltiossa. Paikalla oli viranomaisten mukaan satoja ihmisiä.

Räjähdyspaikka, Tlahuelilpanin kaupunki sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Meksikon pääkaupungista Mexico Citystä pohjoiseen.

Sotilaat eivät puuttuneet ajoissa

Räjähdyspaikalla oli videomateriaalin perusteella myös sotilaita, jotka eivät puuttuneet tilanteeseen.

Viranomaisten mukaan sotilaita oli liian vähän polttoainevarkaiden taltuttamiseksi. Sotilaat oli kutsuttu paikalle sen jälkeen, kun valtiollinen polttoaineyhtiö Pemex havaitsi vuodon.

Presidentti yrittää kitkeä varkaudet

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador yrittää kitkeä polttoainevarkaudet, jotka aiheuttavat pahoja taloudellisia tappioita Pemexille. Hän on muun muassa sulkenut väliaikaisesti polttoaineputkia.

Polttoainevarkaudet ovat yleisiä Meksikossa bensiinin korkeiden hintojen takia. Syrjäseuduilla varkaat poraavat usein putkiin hanoja, joista he varastavat polttoaineita.

Nyt Pemexin putken vuoto ja varkaudet johtivat suuronnettomuuteen.