Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi aloittaa raskaan liikenteen tehovalvonnan koko maassa

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Poliisi alkaa valvoa tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa. Valvonta alkaa maanantaina 18. helmikuuta ja päättyy 24. helmikuuta. Poliisin tiedotteen mukaan valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2019. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantamisen lisäksi myös harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta. – Liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvontaa kohdennetaan aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, sanoo tiedotteessa poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta.

Valvontajakson erityisteemana on ammattikuljettajien ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta.

– Valvonnassa puututaan muun muassa kuljettajien puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana sekä näkökentän esteisiin kuten kojelaudan päälle rakennettuihin ja asennettuihin tasoihin tai tuulilasin kiinnitettyihin koriste -esineisiin. Varsinkin sellaisiin esineisiin ja esteisiin, jotka haittaavat kuljettajan näkyvyyttä ajosuunnassa oikealle, Onninen kertoo.

Vuoden 2018 vastaavalla valvontajaksolla tarkastettiin 1 973 ajoneuvoa. Niistä yli neljännekselle jouduttiin antamaan tiedoksi joko sakko tai rikesakko ilmenneiden rikkeiden johdosta. Tällä kertaa tavoitteena on noin 1 800 – 2 000 ajoneuvon tarkastaminen.