Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liike Nyt painottaa vaalitavoitteissaan ainakin yrityksiä ja kouluja – Ehdokkaita yli sata

Kokoomuksesta lähteneen kansanedustaja Harry Harkimon perustama Liike Nyt julkaisi keskiviikkona vaalitavoitteitaan eduskuntavaaleihin.

Liike Nyt pyrkii linjaamaan tavoitteensa mahdollisimman vuorovaikutteisesti ja keskustelemalla eri vaihtoehdoista erityisesti “nettiparlamentissa”.

Tiekartta -nimiseen tavoitelistaan on toistaiseksi kirjattu kärkeen se, että sosiaaliturvaa uudistetaan yhteensopivaksi uudenlaisen työn kanssa ja henkilökohtaisen konkurssin kokenutta yrittäjää autetaan uuteen alkuun mahdollisesti juuri sosiaaliturvan avulla.

Muita tavoitteita ovat muun muassa maksuton toisen asteen koulutus, oppivelvollisuusiän nosto 19 vuoteen, seksuaalirikosten rangaistusten koventaminen ja raiskauksen tunnusmerkistön uudistaminen suostumuksen puutteen perustalta.

Myös koulukiusaamisen lopettamiseen pantaisiin resursseja.

Rahaa satsauksiin voisi ryhmän tavoitteiden mukaan löytyä yritystukijärjestelmän uudistamisesta.

– Suomessa valtio maksaa yritystukia laskentatavasta riippuen n. 4 miljardia tai jopa 8-9 miljardia euroa vuodessa. Ekonomistit ovat lähestulkoon yksimielisiä siitä, että yritystuista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kohdennetaan yritystuet pk-yritysten kasvun, uudistumisen ja kilpailukyvyn edistämiseen, ja tuetaan eri aloilla tapahtuvaa muutosta kohti ympäristö- ja ilmastoystävällistä toimintaa, tavoitteissa kirjoitetaan.

Liike Nyt poistaisi työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen verovähennysoikeuden

Euroopan unionin toivotaan luovan yhteisen turvapaikkajärjestelmän, jossa hakemukset käsiteltäisiin käsittelykeskuksissa unionin raja-alueilla.

Liike Nyt äänestyttää viimeiseksi tavoitteistaan ilmastonmuutoksen suhteen.

Liike Nyt ei ole ainakaan toistaiseksi puoluerekisterissä. Vaaleissa sillä on verkkosivujensa mukaan yli sata ehdokasta ehdolla eri puolilla maata.