Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelan turmaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena

Tammelan Teboilin kohdalla tiistai-iltana tapahtunutta onnettomuutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kertoo Hämeen poliisi.

Kymppitien onnettomuus tapahtui noin klo 18.45, kun Forssan suunnasta tullut henkilöauton kuski valmistautui kääntymään vasemmalle huoltoaseman pihaan. Takana ajanut törmäsi kääntyvän auton perään, minkä seurauksena henkilöäauto tuuppautui vastaantulevalle kaistalle ja suoraan tukkirekan eteen.

Auto romuttui etuosastaan täysin, mutta kuski selvisi tilanteeseen nähden vähällä. – Poliisi kuulee asianosaisia, myös loukkaantunutta kuskia heti, kun se on mahdollista, vanhempi rikoskonstaapeli Jukka Kastikainen kertoo.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta seuraa yleensä sakkorangaistus.

Tarvitaanko tien levennys?

Kyseisellä onnettomuuspaikalla on sattunut vuosien varrella useita onnettomuuksia, joissa on ollut osallisena raskasta liikennettä. Myös aiempien onnettomuuksien jälkeen on todettu, että ainekset suurempaan tuhoon olivat olemassa.

Kastikainen kysyykin, onko huoltoaseman risteys nykymuodossaan liian vaarallinen.

– Olisiko tienlevennyksen paikka? Alueella on 80:n nopeusrajoitus, ja vauhti putoaa nopeasti, kun käännytään huoltoasemalle, Kastikainen muistuttaa. Tienlevennys pienentäisi peräänajoon riskiä, kun kymppitieltä poistuva erkaantuisi omalle poistumiskaistalle. HÄSA