Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Oulun tehtaalla – vaakalaudalla jopa 400 työpaikkaa

Pääluottamusmies: “Tämä on järkyttävä uutinen, jonka vaikutukset ovat koko kaupungille mittavat”. Yhtiö suunnittelee yhden paperikoneen sulkemista ja toisen muuttamista kartongin tuottamiseen.

Stora Enson henkilöstölle yhtiön suunnitelmat yhden paperikoneen ja arkittamon sulkemisesta tulivat henkilöstölle järkytyksenä. – Kyllä tämä on järkyttävä uutinen. Sain tiedon asiasta tunti sitten. Tässä on toista vuotta suunniteltu, mitä muuta me täällä Oulussa voisimme tehdä kuin paperia ja millaisia investointeja tänne tehdään. Nyt tulos onkin, että tuotantolinjoja sammutetaan. Tämä tieto tuli puun takaa, pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkonen Stora Enson Oulun tehtaalta sanoo Lännen Medialle.

Yhtiö ilmoitti maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko tehtaan henkilöstöä. Ennakkotietojen mukaan vaakalaudalla voi olla jopa 400 työpaikkaa.

– Meillä on kaikkiaan kuusisataa ihmistä töissä, joten irtisanomisuhan alla oleva määrä on valtava. Sehän on kaksi kolmasosaa koko tehtaan henkilöstöä. Mahdollisten irtisanomisten välilliset vaikutukset ovat vielä laajemmat, Kaikkonen toteaa.

Yt-neuvottelut tehtaalla alkavat ensi maanantaina eli 25. maaliskuuta. Mahdollisista leikkauksista ja muista toimista päättää Stora Enson hallitus kuluvan vuoden alkupuoliskolla, heti yt-neuvotteluiden päätyttyä.

Yhtiön mukaan mahdolliset henkilöstövaikutukset toteutuisivat vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yhtiö aloitti jo viime kesänä kannattavuusselvityksen, jossa arvioitiin kahden paperikoneen muuntamisesta pakkauskartonkien valmistukseen.

Kartongin kysyntää lisää muun muassa yleistyvä verkkokauppa, joka lisää pakkausmateriaalien kysyntää.

– Mahdollinen Oulun tehtaan tuotantosuunnan muutos antaisi Stora Ensolle mahdollisuuden parantaa yhä asemaansa kasvavassa pakkauskartonkiliiketoiminnassa. Muutoksen tavoitteena on parantaa Oulun tehtaan kilpailukykyä ja varmistaa tehtaan toiminnan jatkuminen tulevaisuudessa, yhtiö sanoo tiedotteessaan.