Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Merenneitouintia ja vesitaitoja uimahallissa – Vesipedot pääsevät kokeilemaan myös laitesukellusta, snorklausta ja kajakkeja

Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Hämeenlinnaan lauantaina.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu jo toistamiseen Hämeenlinnan uimahalliin lauantaina 23.3. kello 11–17.

Vesitaitoja pääsee harjoittelemaan uimahallilipun hinnalla.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät monipuolisista rastipisteistä.

Hämeenlinnan uimaseura ohjaa lapsille leikkejä lastenaltaalla kello 11.15, 12, 13, 14 ja 15. Virkistysaltaalla käy kuhina, kun Marixir tutustuttaa rohkeat kokeilijat merenneitouinnin saloihin kello 12–14.

Hämeenlinnan Järvipelastajat ohjaa pintapelastustaitoja, ja Easy Swim Finland esittelee toimintaansa kello 14–16. Hämeenlinnan Sukeltajat opastaa hyppyaltaalla laitesukelluksen saloihin. Lisäksi tutustutaan snorkkelisukeltamiseen nostopohja-altaalla. Vanajaveden Vesikot touhuaa kajakkien kanssa matka-altaan radoilla 7 ja 8. Altailla on pintapelastusnäytökset kello 13 ja 15. – Tämä on mahtava tilaisuus tarjota uimahallin asiakkaille erilaista ohjelmaa ja samalla edistää kaikille tärkeitä vesitaitoja. Erilaiset ja monipuoliset tapahtumat uimahallissa ovat meille tärkeitä, jotta asiakkaat huomaavat miten monipuolinen ympäristö uimahalli on ja miten monia toimijoita hallin seinien sisäpuolella häärii, sanoo uimahallin tapahtumista vastaava Heidi Leppäniemi .

Vesisankarit-hanke ottaa kantaa koulujen uimaopetuksen puolesta.

Uusimman uimataitotutkimuksen (LIKES 2017) mukaan 76 prosenttia 6-luokkalaisista on uimataitoisia, eli joka neljännellä Suomessa asuvalla 12-vuotiaalla ei ole riittävää uimataitoa. – Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan. Viides- ja kuudesluokkaisten fyysiset ominaisuudet antavat mahdollisuuden harjoitella tärkeitä pelastustaitoja tai pidempää uintimatkaa eri tavoin kuin nuorempien koululaisten kanssa, toteaa Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Uimataitoinen jaksaa veteen pudottuaan uida yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään.

Kunnissa, joissa opetussuunnitelman mukaista uimaopetusta ei järjestetä ollenkaan, on lasten uimataito selvästi heikompi kuin niissä, joissa uintia järjestetään joka luokka-asteella. – Vesitaidot ovat maassamme kansalaistaitoja, ja on kurjaa, että säästöihin vedoten kunnat laiminlyövät opetussuunnitelman tavoitteita, harmittelee Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen purjehdus ja veneily, Suomen uimaliitto sekä Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto. Hanketta tukevat Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.