Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking Sky -alus joutui merihätään Norjan rannikolla – Aluksesta on evakuoitu 100 matkustajaa, pelastustoimet jatkuvat

Alus on ankkuroitu kahden kilometrin päähän Norjan rannikosta. Aallot ovat paikalla 6-8 metriä korkeita ja tuulen voimakkuus 24 metriä sekunnissa.

Risteilyalus Viking Sky on joutunut merihätään moottoriongelmien vuoksi Norjan rannikolla. Aluksessa on noin 1300 matkustajaa ja heidät joudutaan evakuoimaan alukselta. Asiasta kertoo norjalainen VG verkkosivuillaan. Lehden sivulla julkaistussa kuvissa aluksen ympärillä näkyy useita helikoptereita.

Reutersin mukaan aluksesta on saatu evakuoitua noin 100 ihmistä. Miehistö on saanut yhden aluksen moottoreista toimimaan. Risteilijä on ankkuroitu noin kahden kilometrin päähän rannikosta. Alun perin risteilijä oli vaarassa ajautua liian lähelle rannikkoa. Pelastuspalvelun tiedottaja Einar Knudsen kertoo Reutersille, että pelastustoimet kestävät pitkään, mikäli kaikki matkustajat on evakuoitava. Aallot ovat paikalla 6-8 metriä korkeita ja Norjan meteorologian instituutin mukaan tuulen voimakkuus on 24 metriä sekunnissa.

VG:n mukaan poliisi on perustanut Brynshalleniin keskuksen onnettomuuteen liittyen. Matkustajat kuljetetaan alukselta kyseiseen keskukseen.

Pelastustoimet ovat käynnissä Hustadvikan alueella, joka on tunnettu ankarista sääoloista. Viking Sky on rakennettu vuonna 2017. Alus kuuluu Viking Ocean Cruisesiin. Yhtiön verkkosivujen mukaan aluksen matkustajakapasiteetti on 930.

Pelastusoperaatioon osallistuvat kaikki alueen pelastustiimit, joihin kuuluu myös 60 vapaaehtoista Norjan Punaisesta rististä.