Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Surmatun lapsen äiti oikeudessa: Lapsen isä soitti vankilasta sen jälkeen, kun murhatuomio oli langetettu

Porvoossa syksyllä 2017 tapahtui henkirikos, jossa mies iski veitsellä omaa tytärtään. Kolmevuotiaan uhrin äitiä kuultiin tiistaina hovioikeudessa.

Kolmevuotiaan tyttärensä tappanut mies oli uhrin äitiin yhteydessä vielä vankilasta, kertoi surmatun tytön äiti Helsingin hovioikeudessa tiistaina.

Hovioikeudessa käsitellään Porvoossa 2017 tapahtunutta henkirikosta. Maanantaina 13. marraskuuta, päivä isänpäivän jälkeen, mies nappasi tyttärensä mukaansa aamulla, kun äiti oli laittamassa lasta autoon päiväkotimatkaa varten. Tytär asui äidin luona.

Mies vei tytön läheiseen puistoon ja puukotti tämän hengiltä.

Iskuilla oli lukuisia silminnäkijöitä, ja poliisi keskeytti hyökkäyksen.

Äiti: puhelu tuli elokuussa

Tiistaina oikeus kuuli äitiä. Hovioikeuden salissa oli hiljaista, kun äiti kertoi hovioikeudelle, kuinka hän todisti ex-kumppaninsa puukottavan tytärtään. Puukotus tapahtui leikkipuiston edustalla.

Kuulemisensa lopuksi äiti kertoi, että tuomittu soitti hänelle vankilasta vielä sen jälkeen, kun henkirikoksen käräjäoikeuskäsittely oli käyty.

Puhelu tuli elokuussa 2018. Käräjäoikeus oli tuolloin jo tuominnut miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

– Hänen asiansa oli, että oli minun syyni, mitä tapahtui, äiti toisti puhelua oikeudessa.

Äiti totesi, ettei halua olla enää missään tekemisissä miehen kanssa. Puolustuksen asianajaja Matti Kauppi kertoi medialle istuntopäivän jälkeen, että tuomitun yhteydenotot lapsen äitiin eivät olleet hänen tiedossaan.

Tappo vai murha

Hovioikeudessa on kyse siitä, oliko teko tappo vai murha. Syyttäjät vaativat hovioikeutta pitämään Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden murhatuomion voimassa. Tuomittu Nicolas Mathieu Cherchel kiistää murhan. Puolustuksen mukaan hän syyllistyi korkeintaan tappoon.

Cherchel kiistää myös muita rikoksia, joista hänet tuomittiin.

Hovioikeus käsittelee Porvoon tapahtumia kuluvan viikon ajan.