Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linna avautui yleisölle 40 vuotta sitten – Millaiset muistot sinulla on linnasta?

Hämeen linna on aina ollut jännittävä paikka. Kun linna 40 vuotta sitten avattiin yleisölle, pääsivät kaikki vihdoin tutustumaan muurien sisäpuolelle.

Jyhkeä ja historiallinen Hämeen vanha linna on hallinnut itsevaltiaana Hämeenlinnaa jo yli 700 vuotta.

Linna avattiin 4. huhtikuuta vuonna 1979 pitkän odotuksen jälkeen yleisölle. Ensimmäisenä vuonna linnassa lyötiin heti 140 000:n kävijän ennätys, joka ei ole vieläkään mennyt rikki.

Juhlapuheissa vannottiin, että 1950-luvun alussa alkanut saneerausten kausi on loppunut. Vähänpä silloin tiedettiin, sillä linnaa on remontoitu koko sen historian ajan ja remontoidaan edelleen.

Millaisia muistoja sinulla on linnasta? Kävitkö pytingissä luokkaretkellä, vai pääsitkö kurkkaamaan kaikkein pyhimpään jo ennen kuin se avattiin yleisölle?

Kirjoita tarinasi ja liitä siihen mahdollinen valokuvasi sinusta ja linnasta. Lähetä muistosi osoitteella saila.karpiola@hameensanomat.fi tai postissa osoitteeseen Hämeen Sanomat, toimitus, Saila Karpiola, PL 530, 13111 Hämeenlinna. Muistojen pitää olla perillä viimeistään maanantaina 1. huhtikuuta. Muistoista tehdään juttu, joka julkaistaan sekä paperi- että digilehdessä. HÄSA