Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennakkoäänestys alkoi – Henkilöllisyystodistukseksi käy ajokortti, passi tai henkilökortti

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa koko maassa tänään keskiviikkona.

Viimeinen mahdollisuus äänestää ennakkoon on tiistai 9. huhtikuuta. Ennakkoon voi äänestää kaikissa Suomen kunnissa.

Ennakkoäänestys järjestetään myös laitoksissa, kuten sairaaloissa, vanhainkodeissa ja vankiloissa. Laitosäänestyksessä voivat äänestää vain laitoksissa hoidettavana olevat tai niihin otetut henkilöt. Kunnanhallituksen nimeämä vaalitoimikunta saapuu kuhunkin kunnan alueella olevaan laitokseen toimittamaan äänestyksen vähintään yhtenä ja enintään kahtena ennakkoäänestysajanjaksoon sattuvana päivänä.

Äänestäjä tarvitsee mukaansa henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Jos äänestät ennakkoon Suomessa, eikä sinulla ei ole tällaista asiakirjaa, voit hakea lähimmältä poliisilaitokselta äänestämistä varten annettavaa maksutonta väliaikaista henkilökorttia. Sitä hakiessasi tarvitset yhden passikuvan.

Voit ottaa mukaasi myös postitse kotiisi saapuneen äänioikeusilmoituksen (ilmoitus äänioikeudesta), mutta voit äänestää myös ilman sitä. Jos äänestät ennakkoon laitoksessa tai ulkomailla, äänioikeusilmoitus kannattaa ottaa mukaan, koska se nopeuttaa äänestämistä näissä paikoissa.

Katso tästä Hämeenlinnan ennakkoäänestyspaikat

Katso tästä Janakkalan ennakkoäänestyspaikat

Katso tästä Riihimäen ennakkoäänestyspaikat

Katso tästä Hausjärven ennakkoäänestyspaikat

Katso tästä Lopen ennakkoäänestyspaikat

Hattulan kunnan ennakkoäänestyspaikoista ei ollut mainintaa kunnan verkkosivuilla keskiviikkoaamuna.

Juttua päivitetty 3.4.2019. Muutettu aikamuodot.