Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lulu Ranne nousi Hämeen äänikuningattareksi ja ennustaa yllätystä – "Demarit ei mahdu hallitukseen"

“Ihmettelen, jos emme ole hallituksessa.”

Lulu Ranne (ps.) teki loppukirin ja nousi Hämeen vaalipiirin äänikuningattareksi. Kello 23 aikaan kun vaalipiirin äänistä oli laskettu 95 prosenttia, ja laskematta oli enää kolme prosenttia Lahden äänistä, Ranne oli saanut 7853 ääntä. Kolmannella yrittämällä eduskuntaan nousseen Ranteen taakse oli jäämässä niin Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kuin Tarja Filatov (sd).

Ranne nousi myös perussuomalaisten ääniharavaksi, selvästi yli viidenneksi vaalipiirissä yltäneen Rami Lehdon (7253 ääntä, kun äänistä laskettu 95 prosenttia).

– Tämä on jäätävä tulos, työvoitto, Ranne iloitsi.

– Olemme tehneet Hämeessä pitkään ja perusteellista kenttätyötä.

Valtakunnallisesti perussuomalaiset oli yltämässä toiseksi.

Ranne sanoi, että perussuomalaisten paikka on hallituksessa, mutta ei vaalivoittaja demareiden kanssa. – Ihmettelen, jos emme ole hallituksessa. Luulen, että demarit jää tässä hieman yksin ja hallituksen voisi muodostaa perussuomalaiset, kokoomus ja keskusta, ehkä myös kristillisdemokraatit. Katsotaan miten käy, vaalitulos on hyvin jännittävä, Ranne totesi. HäSa

Lue myös: Lulu Ranne lupaa tehdä töitä maakunnan puolesta: “Tarvitsemme maakunnan oman edunvalvontalistan”