Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreillä huikea jännitysnäytelmä – Jokinen, Soinikoski ja Tapiola tasapäisiä

Sari Jokinen joutui pettymään juuri ennen ääntenlaskun valmistumista.

– Aikamoinen pettymys, kun me vihreät jäimme tavoitteeksi asettamastamme 25 eduskuntapaikasta. Oma putoamisenikin oli tietysti pettymys varsinkin, kun tilanne oli todella tiukka, kommentoi vihreiden Sari Jokinen joka jäi varasijalle hämeenlinnalaisen Mirka Soinikosken ponnahdettua hänen eteensä ääntenlaskun viime minuuteilla.

Gallupit näyttivät vihreille jopa 28 paikkaa, mutta lopullinen tulos jäi 20 paikkaan. Hämeen vaalipiiri ja erityisesti Kanta-Häme sai taas parin vaalikauden jälkeen vihreän kansanedustajan. – Huikea jännitysnäytelmä. Meidän listamme nosti äänimäärän viime kerran 10 000:sta yli 17 000:een. Kolmen kärki muuttui koko ajan: minä, Juha Tapiola Päijät-Hämeestä ja Mirka Soinikoski Hämeenlinnasta olimme hyvin tasapäisiä.

Ääntenlaskun edetessä Sari Jokinen ja Juha Tapiola kilpailivat läpipääsijän paikasta. Vähän väliä toinen jäi varalle ja toinen nousi eduskuntapaikalle, kunnes seuraavassa hetkessä tilanne kääntyi toisin päin.

Viimeisten kymmenen minuutin aikana Mirka Soinikoski nousi molempien takaa ja piti paikkansa. Edessä on kuitenkin vielä tarkistuslaskenta, sillä Mirka Soinikosken ja Sari Jokisen ääniero jäi 29:ään.

Sari Jokinen käytti vaalikampanjaansa 4 000 euroa, Mirka Soinikoski 10 000 ja Juha Tapiola 45 000 euroa. Jokinen oli ainoa, jolla ei ollut käytössä lainkaan sponsorirahaa.

– Ehkä isompi budjetti olisi voinut vaikuttaa tulokseen, en osaa sanoa. HäSa