Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevätsää hellii Suomea – lämpötila nousee tänäänkin monin paikoin yli kymmeneen asteen

Keväinen sää jatkuu tänään koko Suomessa. Lämpötila nousee Keski-Suomea myöten yli kymmeneen asteeseen. Maan länsiosassa voidaan tavoitella jopa 15 asteen lämpötiloja. Myös Etelä-Lapissa päästään lähelle kymmentä astetta. Pohjois-Lapissakin päästään plussalle, mutta lämpötila voi jäädä kolmeen asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sää pysyy pääosin selkeänä. Tuuli on enimmäkseen heikkoa. Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla on ruohikkopalojen vaara.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ruohikkopaloista varoitetaan huhti–toukokuussa ennen metsäpalovaroituksia, kun metsät ovat vielä märkiä, mutta muualla on jo kuivaa. Pelastuslaitos puolestaan muistuttaa, että avotulta ei saa tehdä, kun varoitus on voimassa.

Salossa mitattiin yli 16 astetta

Tiistaina Salossa Varsinais-Suomessa rikottiin kuluvan vuoden lämpöennätys, kun elohopea kipusi iltakuudelta 16,1 asteeseen. Lähelle tämän kevään ennätystä yllettiin myös Kemiönsaaressa, missä mittari näytti tasan 16:ta lämpöastetta. Lounais-Suomessa myös Kaarinassa lämpö kipusi 15,8 asteeseen.

Ennen tiistaita vuoden korkein lämpötila oli Porissa 6. huhtikuuta mitattu 15,1 astetta.

Sää jatkuu tällä viikolla selkeänä ja lämpenevänä. Pääsiäisen sää on ennusteen mukaan tavanomaista lämpimämpi. Suomen länsiosissa mittarien elohopea saattaa kohota pyhien aikana 17 asteeseen.