Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen syö lihaa noin 75 kiloa - Kymmenesosa on lammasta

Lammas on vahvasti sesonkituote. Pääsiäisenä karitsan kulutus on 3-4-kertainen.

Lampaanlihan myynti moninkertaistuu pääsiäisenä. Kauppias Tuomas Mikkola Katinalan lihakaupasta sanoo leikanneensa edellisenä viikonloppuna kaikkiaan 150 karitsan ruhot pelkästään pääsiäismyyntiä varten. Päinvastaisista puheista huolimatta ei lampaanlihan kulutus ole Mikkolan tai Alimmaisen tilan Katja Suontaustan mielestä lisääntynyt. Suomalainen syö edelleen noin 700 grammaa karitsaa vuodessa.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Hämeen Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Hameensanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi