Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulipalo Pita Factoryn tehtaalla Jokioisilla: Tehdaspalo saatiin rajattua uuniin

Leipäuunissa syttynyt palo ei päässyt leviämään tuotantolaitoksen muihin tiloihin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskiviikkona noin klo 10.30 Jokioisten Saavutuksentielle. Paikalle lähdettiin usean yksikön voimin, sillä oletuksena oli suuri rakennuspalo Pita Factoryn tehtaalla. – Tehtaan väki oli hoitanut alkusammutuksen kolmella sammuttimella. Se ei riittänyt, mutta me saimme palon hallintaan veden avulla, päivystävä palomestari Juhani Sudenmaa Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoi.

Tuli ei päässyt leviämään uunista talon rakenteisiin. Myöskään poistokanavat eivät kuumentuneet.

Palokunta komensi hallin tyhjäksi paikalle saavuttuaan. Reilun tunnin kuluttua tiloihin saattoi palata turvallisesti. Tuotantopäällikkö Heikki Mattila oli paistamassa leipiä, kun huomasi lavashleipäuunin savuttavan.

– Aloitin sammuttamisen ja huomasin, että uunista tulee tulenlieskoja. Kolmannen sammuttimen kohdalla soitin pelastuslaitokselle, Mattila kertoo.

Mattila olettaa palon syttymissyyksi uunin pohjalle kertyneitä leivänmuruja tai mahdollisesti kuivaa leipää.

Umpinaisella lavashleipäuunilla on pituutta viisi metriä.

Kun palohälytyksestä oli kulunut kaksi tuntia, Pita Factory käynnisteli tuotantoa toisessa uunissa.

Vaurioita kärsinyt uuni joudutaan osin purkamaan, joten se on poissa tuotannossa ainakin muutaman päivän. Pita Factory valmistaa Jokioisilla pita- ja lavashleipiä. Yritys työllistää Jokioisilla yhdeksän henkilöä. HäSa