Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stockmann saattaa vähentää 160 työntekijää Suomessa – Yt-neuvottelut koskevat 1600 työntekijää

Yhtiön tavoitteena vähentää kustannuksia 40 miljoonalla eurolla.

Stockmann käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat noin 1600 työntekijää Suomessa. Yhtiössä arvioidaan, että enintään 160 työntekijää irtisanotaan. Yt-neuvottelut eivät koske tavaratalon myyjiä.

Yhtiön tavoitteena on vähentää kustannuksia kevääseen 2021 mennessä vähintään 40 miljoonalla eurolla.

Henkilöstöön kohdistuvat säästöt olisivat arviolta alle kolmasosan tavoitteesta. Yli kaksi kolmasosaa säästöistä kohdistuisi muihin toimenpiteisiin.

Palvelujen yhdistämistä

Stockmannin tiedotteen mukaan liiketoiminnan kääntäminen kannattavaksi edellyttää mittavaa uudistumista ja kustannusten pienentämistä. Yhtiö suunnittelee uutta liiketoimintamallia ja yksinkertaistettua organisaatiorakennetta.

Tavoitteena on Stockmann Retail ja Real Estate -liiketoimintayksiköiden ja yhteisten palvelutoimintojen yhdistäminen Suomessa uuteen Stockmann-liiketoimintayksikköön. Kiinteistömyyntien seurauksena Real Estate -liiketoimintayksikön liikevaihto ja liikevoitto ovat pienentyneet.

Strategisten toimenpiteiden päämääränä on kääntää Stockmann Retailin myynti kasvuun vuoden 2021 alkuun mennessä.

Hullut päivät tuo tulosta

Stockmann aikoo laajentaa valikoimaansa verkossa ja rakentaa uusia kumppanimalleja monikanavaisen myynnin vauhdittamiseksi. Stockmann.comin osaksi avautuu vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana kumppanien tuotteita tarjoava markkinapaikka.

Erityisesti Hullut Päivät -kampanjan aikana verkkokaupan osuus on kasvanut nopeasti, ja hullutpaivat.comin myynti oli tänä keväänä jo samalla tasolla kuin Helsingin tavaratalon. Yhtiön mukaan merkittävään myynnin kasvuun pyritään myös stockmann.com-verkkokaupan osalta.