Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisilla asetti kolme kynnyskysymystä hallitusyhteistyölle: Antti Rinteelle annetussa vastauksessa nousi tuttu teema esiin

Perussuomalaiset on kampanjoinut voimakkaasti maahanmuuton vähentämisen puolesta. Puolue nosti maahanmuuton esiin myös kynnyskysymyksissään hallitusyhteistyölle. Perussuomalaiset antoi omat vastauksensa Rinteen kysymyksiin tiistaina aamupäivällä.

Perussuomalaiset on nostanut maahanmuuttopolitiikan esiin kynnyskysymyksissään hallitustyöskentelyyn Sdp:n kanssa. Puolue julkaisi omat vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) esittämiin kysymyksiin tiistaina aamupäivällä. Puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon allekirjoittamassa vastauksessa on lueteltu kolme kynnyskysymystä perussuomalaisten ja sdp:n hallitusyhteistyölle.

Kynnyskysymyksistä huolimatta perussuomalaiset toteavat olevansa kuitenkin lähtökohtaisesti valmiita hallitusyhteistyölle Sdp:n kanssa.

Jussi Halla-aho on aiemmin todennut, että puolue on hallitukseen valmis, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

Perussuomalaiset olivat vaaleissa toiseksi suurin puolue.

Teollisuus, maahanmuutto ja pienituloiset

Kynnyskysymyksistä ensimmäinen liittyy kotimaisen teollisuuden toimintakykyyn.

– Kotimaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintakykyä ja työllistämismahdollisuuksia ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla, kuuluu sanatarkasti ensimmäinen.

Toisessa kysymyksessä otetaan kantaa maahanmuuttoon.

– Hallituksen on tunnistettava ja tunnustettava etenkin humanitaarisen maahanmuuton kielteiset vaikutukset Suomen julkiselle taloudelle ja suomalaisten turvallisuudelle ja pyrittävä määrätietoisin toimin vähentämään haitallista maahanmuuttoa, kuuluu toinen sanatarkasti

Kolmas liittyy puolestaan pieni- ja keskituloisten “arkipäivän kustannuksiin”.

– Pieni- ja keskituloisten ihmisten arkipäivän kustannuksia ei saa nostaa vero- ja maksupolitiikalla, vaan niitä on päinvastoin pyrittävä alentamaan, vastauksessa todetaan.

Rinne pyytänyt vastauksia tänään

Antti Rinne on pyytänyt puolueita antamaan vastauksensa esittämiinsä tunnustelukysymyksiin vappuaattoon mennessä.

Eilen maanantaina keskusta ja vihreät antoivat jo omat vastauksensa, ja muiden odotetaan antavan vastauksensa tiistain mittaan.

Rinteen on määrä kommentoida muiden puolueiden vastauksia tänään tiistaina iltapäivällä eduskunnassa.