Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK vei jääkiekon Suomen mestaruuden jatkoerässä - katso ratkaisumaali!

HPK voitti jääkiekkoliigan 7. finaalipelin jatkoerän jälkeen 2–1 ja vei Suomen mestaruuden. Mestaruus oli HPK:lle Liigassa toinen. Edellinen oli vuodelta 2006.

Jatkoerän katkaisi ajassa 75.24 Markus Nenonen ylivoimalla, kun Kärppien Aleksi Heponiemi istui 2+2-minuuttista korkeasta mailasta.

Lue myös: Markus Nenonen ratkaisi mestaruuden HPK:lle! – Katso täältä ottelun kaikki maalit ja muut kohokohdat!

Kärpät johti seitsemättä loppuottelua ensimmäisen erän jälkeen 1–0. Jasper Lindsten laukoi ylivoimalla Kärpät 1–0-johtoon, kun ottelua oli pelattu 7.41 minuuttia. HPK:n Otto Paajasen kampitusjäähyä oli jäljellä vain kaksi sekuntia, kun Lindsten pääsi laukomaan maskin takaa kiekon maalivahti Emil Larmin taakse. Syöttöpisteen ottelun ensimmäiseen maaliin saivat Shaun Heska ja Ville Leskinen.

HPK pääsi avauserässä yrittämään kaksi kertaa tasoitusta ylivoimalla, mutta Kärpät kesti Jasper Lindstenin ja Atte Ohtamaan kaksiminuuttiset.

Toisen erän alussa Kärpät pääsi ottelussa toisen kerran ylivoimalle, mutta ei saanut pakkopeliään pyörimään yhtä vahvasti kuin avauserässä.

HPK:n veteraanipuolustaja Arto Laatikainen tasoitti pelin toisen erän ajassa 34.16. Laatikainen täyttää tässä kuussa 39 vuotta, ja hän voitti Kärppien riveissä Suomen mestaruuden neljä vuotta sitten.

Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen on torjunut 13 laukausta, HPK:n Emil Larmi 23 laukausta. STT

Hämeenlinnan torilla juhlinta alkoi heti: