Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkonen: Perusasento säilyy - hallitusneuvottelut on tunnusteltava ensisijassa voittajien kesken

Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ei rajannut sunnuntaina vielä mitään puoluetta pois hallitusrintamasta.

Rinne tapasi perussuomalaisten, kristillisten sekä keskustan edustajia.

Useaan otteeseen on uumoiltu, että keskusta sittenkin olisi lähdössä hallitukseen. Arvailuissa on ollut kokoonpano, jossa olisivat sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen twiittasi hetki sitten.

– Kävimme asiallisen keskustelun hallitustunnustelijan kanssa. Perusasento meillä kuitenkin pysyy, eli hallitusvaihtoehdot on tunnusteltava ensisijaisesti vaalivoittajien kesken, Kaikkonen viestitti.

Aiemmin Kaikkonen on kertonut, että hallitusovi on auki keskustalle viitisen senttiä.

Puolue koki eduskuntavaaleissa historiallisen suuren tappion. Kannatus valahti 13,8 prosenttiin ja kansanedustajien määrä väheni 18:lla. Nyt heitä on uudessa eduskunnassa 31.

Viime päivinä äänenpainot ovat kentällä kuitenkin nousseet. Etenkin puolueen nuori siipi on ollut sitä mieltä, ettei oppositio ole ainut tie, vaan että puolueen pitäisi olla hallituksessa päättämässä suurista uudistuksista myös tulevalla vaalikaudella.