Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

40 lapsen epäillään sairastuneen ruokamyrkytykseen Helsingissä

Sairastuneilla on ollut oksentelua, vatsakipuja ja osalla korkeaa kuumetta. Oireet voivat viitata kaupungin mukaan myös noroviruksen aiheuttamaan vatsatautiin.

Noin 40 lapsen epäillään sairastuneen ruokamyrkytykseen Kalasataman päiväkodissa ja ala-asteella Helsingissä. Ruokamyrkytykseen sopivat oireet alkoivat torstaina 9. toukokuuta. Asiasta kertoo tiedotteessaan Helsingin kaupunki.

Sairastuneilla on ollut oksentelua, vatsakipuja ja osalla korkeaa kuumetta. Oireet voivat viitata kaupungin mukaan myös noroviruksen aiheuttamaan vatsatautiin. Sairastuneilta otetaan tarvittavat näytteet.

Helsingin kaupungin mukaan ympäristöpalvelujen toimesta on otettu pinnoilta ja elintarvikkeista näytteitä. Näytteiden tuloksista tiedotetaan niiden valmistuttua. Tilojen tehosiivous on aloitettu, ja sitä jatketaan ensi viikolla.

Sairastuneiden lasten ja työntekijöiden tulee olla poissa vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen päiväkodista, koulusta ja työstä.