Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voutilainen, Eronen, Tikka, Kunyk... – HPK julkaisi joukkueensa kaudeksi 2019–20

Nimekkäimmät vahvistukset ovat Joona Voutilainen, Elmeri Eronen, Tommi Tikka ja Cody Kunyk.

Hallitseva Suomen mestari HPK julkaisi perjantaina uuden joukkueensa kaudelle 2019–20 seuran kickoff-tapahtumassa. Nimekkäiden lähtijöiden kuten Emil Larmin , Otto Paajasen , Robert Leinon ja Teemu Turusen paikkaajiksi uuteen joukkueeseen HPK marssitti lavalle uusina miehinä mm. maalivahti Joona Voutilaisen , 22, JYPistä, puolustaja Elmeri Erosen , 24, TPS:stä, kanadalaishyökkääjä Cody Kunykin , 28, SaiPasta ja monipuolisen hyökkäjään Tommi Tikan , 23, Sportista. Hämeen Sanomat uutisoi Voutilaisen ja Tikan sopimukset ensimmäisenä tiedotusvälineenä.

Voutilainen torjui viime kaudella 15 ottelussa torjuntaprosentilla 90,4. Eronen keräsi 45 ottelussa 4+6=10, Kunyk tehoili 55 ottelussa 14+23=37 ja Tikka saalisti 48 ottelussa pisteet 13+13=26. Lisäksi HPK ilmoitti tehneensä sopimukset viime kaudella HPK:ssa vuokra-apuna torjuneen 26-vuotiaan maalivahti Rasmus Reijolan, Jokereissa yhden KHL-ottelun ja 49 Mestis-ottelussa Kiekko Vantaan paidassa 55 pistettä keränneen entisen HPK-juniorihyökkääjä Joona Monton sekä niin ikään entisen HPK-juniorihyökkääjä Mikko Lahtelan kanssa. Mikko Lahtela , 26, on pelannut viime vuodet Mestiksessä 17 ottelua SaPKon paidssa ja saalisti tehot 5+3=8. Lahtela on myös pelannut urallaan 35 liigaottelua Pelicansissa kaudella 2014–15. Myös Nico Nurmikanta , 25, siirtyy HPK:hon 1+1 -vuotisella sopimuksella. Nurmikanta kiekkoili viime kauden Jokereissa ja Kiekko-Vantaassa. Hämeen Sanomat uutisoi Monton HPK-siirrosta ensimmäisenä Suomessa. HPK ilmoitti myös solmineensa jatkosopimuksen konkaripuolustaja Arto Laatikaisen kanssa ja käyttäneensä option nuorten maailmanmestaruuden tammikuussa voittaneen Otto Latvalan kanssa. Kuten Hämeen Sanomat uutisoi jo aiemmin myös siirtorajan läheisyydessä hankittu hyökkääjä Henri Kanninen jatkaa HPK-paidassa. Lisäksi seura teki junioripelaajiensa – maalivahti Tuomas Aallon , puolustaja Atso Lehtisen sekä hyökkääjät Kasperi Heinäsen ja Kristjan Komben – kanssa liigasopimukset. Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK neuvottelee yhä Janne Tavin kanssa jatkosopimuksesta.

Lue myös: Ritariareenasta tulee Pohjantähti-areena – “HPK:n historian arvokkain yhteistyösopimus”

Lue myös: Torilla tavataan -musiikkivideossa näkyy kultajuhlien riemu – Katso musiikkivideo!

HPK:n pelaajabudjetti tulee toimitusjohtaja Antti Toivasen mukaan olemaan 1,75 miljoonaa euroa. Kaikkea rahaa ei kuitenkaan ole vielä käytetty ja osallistuminen Champions Hockey Leagueen saattaa Hämeen Sanomien tietojen mukaan vielä edellyttää lisävahvistusten hankintaa, asiasta keskusteleminen on kuitenkin seuran sisällä vielä kesken. – Mestarijoukkueessa oli pelaajia, joita olisimme halunneet pitää, mutta nyt rakensimme uutta joukkuetta ja uutta tarinaa. Pelaajabudjetissa on hieman liikkumavaraa ja olen yleensä aina sanonut, että joukkueen rakentaminen on valmista vasta seuraavan liigakauden siirtotakarajalla. Niin on myös nyt, urheilujohtaja Mika Toivola sanoi.

– Paljon pelaajia lähtee, mutta riittävästi jää niitä pelaajia, jotka siirtävät HPK-kulttuuria eteenpäin. Olen tyytyväinen siihen millaisia pelaajia saimme tietyille pelipaikoille. Esimerkiksi keskushyökkääjäkalustoon olen todella tyytyväinen ja luotan myös maalivahtiosastoon. Tärkeää on, että myös puolustajat, jotka pelaavat isot minuutit, ovat laadukkaita, Toivola jatkoi.

HPK:n joukkue on nuori. Seura pyrkii satsaamaan pelaajiin, joiden kehityskäyrä on matkalla ylöspäin.

– Haluamme ulosmitata pelaajistamme potentiaalin, jota heistä ei ole vielä ulosmitattu. Haluamme tietysti myös menestyä.

Emil Larmin suuria saappaita täyttämään saapunut Joona Voutilainen sanoo tulleensa HPK:hon kehittymään.

– Kokonaisuus täällä vaikuttaa hyvältä. Moni pelaaja on loikannut eteenpäin NHL:ään saakka ja pelaajia osataan kehittää. Vaatimustaso treeneissä on varmasti kovaa ja haluan kehittyä seuraavalle tasolle, Voutilainen luonnehti.

– Totta kai se (ykkösmaalivahdin paikka) on tavoitteena. Ei tänne tultu nöyristelemään ja katsomaan luukulta pelejä. Peliaikaa tietysti tavoitellaan.

Tommi Tikka kiinnosti HPK:ssa monipuolisuutensa vuoksi – Tikkaa puolestaan kiinnosti kehittyminen ja pelaaminen voittavassa joukkueessa.

– Olen nähnyt pelaajien täällä ottavan seuraavia steppejä ja uskon itsekin saavan siihen hyvät avaimet täällä. HPK pelaa hyvää kiekkokontrollipeliä ja se on ollut myrkkyä kun olen ollut vastustajana. Siihen on kiva hypätä mukaan. Pelaavassa roolissa haluan pelata ja tehdä tulosta, Tikka arvioi.

Elmeri Erosen toivotaan HPK:ssa tuovan ylivoimapelissä laukaisu-uhkaa. Eronen koki, että nyt oli aika siirtyä TPS:ssä uusia haasteita kohti. – Ne tuntemani pelaajat, jotka ovat päävalmentaja Antti Pennasen alaisuudessa pelanneet, ovat sanoneet tämän olevan hyvä paikka. Täällä voidaan myös voittaa, kuten on nähty, Eronen jatkoi. HäSa

Lue myös: Ritariareenasta tulee Pohjantähti-areena – “HPK:n historian arvokkain yhteistyösopimus”

Lue myös: Torilla tavataan -musiikkivideossa näkyy kultajuhlien riemu – Katso musiikkivideo!